Hvor kommer sukker fra

0
27
Hvor kommer sukker fra
Foto: Lena Myzovets - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

Sukker (sukrose), består av glukose og fruktose og ekstraheres fra sukkerrør eller sukkerroer. Lær mer om hvor sukker kommer fra.

Hvor kommer sukker fra?

Sukkerrør dyrkes i tropiske og subtropiske deler av verden, inkludert Sør-Afrika, Brasil, India, Mauritius og Vestindia. Det er et enormt gress, som vokser så høyt som fem meter, og sukkeret lagres i den lange stilken, som en kilde til reservemat for planten.

Sukkerroer er en rotavling og dyrkes i mer tempererte deler av verden. Denne planten lagrer sukker ikke i stilken, men i roten. Den dyrkes i hele Europa, USA, Canada, Kina og mange flere land.

Sukkerfakta

Sukker (sukrose) produsert av enten bete eller sukkerrør er kjemisk og funksjonelt identisk og inneholder samme antall kalorier med fire kalorier per gram.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Ingen sukker er i teorien bedre eller verre for deg; Om den er naturlig tilstede i en matvare, for eksempel i et stykke frukt, eller om det er raffinert sukker. Kroppen bryter ned alt sukker på nøyaktig samme måte, uavhengig av hvor det kommer fra. For eksempel brytes sukrose i et eple ned på nøyaktig samme måte som sukrose i raffinert sukker. Imidlertid kan hastigheten sukrose absorberes variere avhengig av om kilden er i fast eller flytende mat, for eksempel i et eple- eller eplejuice. Imidlertid bør du tenke på mengden sukker du får i deg, og holde det til et minimum. Det er også verdt å merke seg at du bør holde deg til sukker i eksempelvis frukt, som i tillegg inneholder fiber, mineraler og vitaminer. Raffinert sukker har egentlig ingen ernæringsverdi, men gir deg kun «tomme» kalorier.

Relaterte artikler:

Trøtt av sukker

Kalorier i sukker

Annonse fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 30% RABATT!