Hvor fort jogger man

Hvor fort jogger man. I denne artikkelen vil du lære mer om hva som kan defineres som jogging, og hva som kan bli definert som joggetempo vil variere fra løper til løper.

Hva er joggetempo

Jogging kan være i tempo som kan defineres som lavt til svært lavt. Hva som kan være joggetempo for den enkelte løper, vil variere mye, avhengig av formnivå. For en som er utrent kan joggetempo være 6-8 minutter per km, mens en eliteutøver kan definere joggetempoet sitt til 3:40-4:00 per km. Mange vil nok kanskje bestride at det siste eksemplet er joggetempo. Hvor fort man jogger vil derfor være avhengig av hvor god form du er. Det som er joggetempo for noen kan være intervalltempo for andre.

Hvilken fart du bør holde når du jogger

Du bør la hovedfokuset ligge på med hvilken intensitet du har når du jogger. Intensiteten bør alltid være styrende for hvilken fart du greier å holde. Når du jogger med lav til svært lav intensitet, er farten du greier å holde gitt ut fra denne intensiteten. Joggetempo bør være med så lav intensitet at du kan snakke helt vanlig når du løper. Du skal føle at du jogger helt uanstrengt. For en person som er helt utrent kan akkurat det være en utfordring, der selv jogging i lavt tempo gjør at pulsen går i været. Da er alternativet å gå, eller veksle mellom å gå og jogge.

Hvor fort jogger man

Hvor fort man jogger kan være et definisjonsspørsmål, og den enkelte løper kan med rette mene at hans eller hennes joggetempo er styrt av med hvilken intensitet man jogger. Jogger man med lav intensitet og holder en fart på 4 minutter per km, kan man definere det som jogging for akkurat den personen; Det er hans eller hennes joggetempo. Husk at det alltid bør være intensiteten som skal være styrende, ikke farten. Lar du farten styre, øker du risikoen for at du løper for mye med for hard intensitet, noe som kan føre til en dårligere formutvikling og i verste fall skader.

Relaterte artikler:

Hvor ofte bør man jogge

Jogging for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar