Hvor fort du skal løpe langturer

0
740
Hvor fort du skal løpe langturer
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Hvor fort du skal løpe langturer. Lær mer om hvor fort du bør løpe langturer, og hvordan du kan bruke SpurtCoach for å estimere og sett deg mål for fart på langturer.

Hvor raskt du skal løpe langturer

Avhengig av hvor langt du løper, kan det i varierende grad være krevende å gjennomføre langturer, selv i et lavt tempo. Derfor er det viktig å tenke nøye igjennom med hvor raskt du vil løpe de. Som hovedregel bør de aller fleste av langturene du gjennomfører være med lav intensitet, der du unntaksvis gjennomfører raske langturer, eller langturer med rask avslutning.

I denne artikkelen vil du lære mer om fort du skal løpe langturer, og hvordan du kan beregne fart på langturene dine.

Trene langturer med lav intensitet

Å trene langturer med lav intensitet vil gi deg god treningseffekt. Å trene rolige langturer kan øke fettforbrenningen din, og gjøre kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen, noe som på sikt vil gjøre deg til en raskere og mer utholdende løper. Etter hvert som du løper lenger og lenger langturer, vil kroppen tære stadig mer av fettreservene dine, noe som er godt nytt hvis målet ditt er å gå ned vekt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Fart når du trener langturer

Farten du holder når du trener langturer bør i stor grad være bestemt av intensiteten på langturene. Det betyr at når du løper langturer med lav intensitet, vil farten variere innenfor den bestemte pulssonen, og farten bør ikke være høyere enn at du holder deg innenfor den bestemte pulssonen.

Estimere hastighet med SpurtCoach

Hvis du har som mål å øke farten på langturene, innenfor gitte pulssoner, kan du bruke fartskalkulatoren SpurtCoach, som enkelt og raskt kan beregne farten din. Legg inn tid du ønsker å bruke på langturen og distanse, så vil løpekalkulatoren beregne din gjennomsnittsfart. Sett deg realistiske fartsmål, og vi vil igjen understreke at det er intensiteten som bør være styrende for hvilken fart du skal holde.

SpurtCoach

Relaterte artikler:

SpurtMarathon

SpurtBMR

Annonse fra MILRAB