Hvitløk næringsinnhold

0
423
Hvitløk næringsinnhold
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Hvitløk er et kjent tilskudd i mat i praktisk talt alle kjøkken, og brukes noen ganger til medisinske formål. Lær mer om næringsinnholdet i hvitløk.

Selv om hvitløk ofte er kjent som tilskuddet i italiensk mat, ser det ut til at hvitløk brukes i praktisk talt alle kjøkken som et sterkt smaksstoff. Hvitløk brukes også noen ganger til medisinske formål, for å lette helsemessige forhold og forebygge kroniske helseproblemer.

Lær mer om hva hvitløk er, hvor det kommer fra og næringsinnhold.

Hva er hvitløk nøyaktig, og hvor kommer det fra?

Hvitløk (Allium sativum) er et eldgammelt krydder. Hvitløk har en rik historie med dyrking og medisinske fordeler. Det antas at hvitløk oppsto i India og Egypt for rundt 5000 år siden, og noen historiske dokumenter antyder at den ble brukt i Kina for rundt 4000 år siden. Historisk sett ble hvitløk først og fremst brukt innen medisin. I gamle sivilisasjoner brukte folk hvitløk i håp om å øke styrken. Noen historiske dokumenter bemerker faktisk at gamle grekere brukte hvitløk som et ytelsesfremmende middel for OL.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

30-40%

RABATT!


I dag produseres det anslagsvis 10 millioner tonn hvitløk over hele verden. Mens den brukes som et smaksstoff for mat, anses hvitløk fortsatt som et «naturlig antibiotika» av mange kulturer. I det 21. århundre fortsetter hvitløk å være et vanlig krydder i matvarer, men dens potensielle medisinske egenskaper også får oppmerksomhet i vestlige kulturer.

Næringsinnhold i hvitløk

Selv om hvitløk er kalorifattig mat, er den ikke spesielt rik på de daglige næringsstoffene du trenger. Ernæringsmessig er hvitløk mest nyttig som krydder, eller som en måte å få frem smakene til annen sunn mat, som grønnsaker.

Følgende næringsinnhold for hvitløk er basert på en 1 teskje servering:

  • Kalorier: 4
  • Protein: 0,18 gram (g)
  • Fett: 0,01 g
  • Karbohydrater: 0,93 g
  • Fiber: 0,1 g
  • Naturlige sukkerarter: 0,03 g
  • Kalsium: 5 mg (mg)
  • Jern: 0,05 mg (0,03 prosent av dagsbehov)
  • Magnesium: 1 mg
  • Kalium: 11 mg
  • C-vitamin: 0,9 mg (0,02 prosent av dagsbehov)

Hvitløk er også antatt å være en kilde til aminosyrer (byggesteinene til proteiner) og enzymer, som kan hjelpe kroppen din med å bygge muskler og beskytte tarmenes helse.

Relaterte artikler:

Løk næringsinnhold

Rødløk karbohydrater

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

BOWFLEX SELECTTECH 552I

SPAR

1000,-