Hvilken trening er best for å gå ned i vekt

Hvilken trening er best for å gå ned i vekt. Lær mer om hva slags trening som er best for å gå ned i vekt og hvordan du kan trene for best mulig effekt.

Effektiv trening for å gå ned i vekt

Det finnes ikke en fasit for hvilken trening som er best for å gå ned i vekt, men det er noen treningsformer som kan være effektive dersom du ønsker å gå ned i vekt.
Løping kan være en slik treningsform for å gå ned i vekt, men det finnes mange andre måter du kan trene på som får opp pulsen din. Uavhengig av hvilken treningsform du velger, kan det å gjennomføre trening med lav, moderat og hard intensitet bidra til at du går ned i vekt.

Trene løping med vekslende intensitet for å gå ned i vekt

Å trene løping med varierende intensitet kan bidra til at du øker fettforbrenningen og forbrenningen av kalorier. Løping med lav intensitet, spesielt langturer, kan øke fettforbrenningen din. Når du løper vil glykogenlagrene dine gradvis tømmes mer og mer, og kroppen vil gradvis forbrenne mer fett for å få nok energi. Trening med moderat intensitet vil også bidra til fettforbrenning, men jo høyere intensitet du trener med, jo mer kalorier vil du forbrenne. Årsaken til det er at trening med høy intensitet trenger rask energi, og det får kroppen fra glykogenlagrene dine. Trening med høy intensitet vil i mindre grad forbrenne fett, fordi forbrenning av fett tar mye lenger tid.

Trening med vekslende intensitet gir best effekt

Å kombinere trening varierende intensitet vil gi best effekt når du ønsker å gå ned i vekt. Trening med lavere intensitet forbrenner mest fett, mens trening med moderat til hard intensitet forbrenner mest kalorier. Begge deler kan gi deg vektreduksjon forutsatt at forbrenning av kalorier er større enn inntaket. Trener du løping bør du ha en overvekt av trening med lav intensitet. Så mye som 80 prosent av treningen bør være med denne intensiteten, mens resterende trening kan være med moderat til hard intensitet. Da får du best mulig effekt både med tanke på fettforbrenning og forbrenning av kalorier.

Hvilken trening er best for å gå ned i vekt

Hvilken trening som er best for å gå ned i vekt er mer et spørsmål om hvilken intensitet du skal trene med. I prinsippet kan du derfor gjennomføre variert trening med vekslende intensitet, som gir deg best mulig fettforbrenning og forbrenning av kalorier.

Om forfatteren

Legg inn kommentar