Hvilken frukt har mest jern

Jern er blant annet nødvendig for å føre oksygen fra lungene og rundt i kroppen. Lær mer om hvilken frukt som har mest jern.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvordan hjelper jern kroppen vår? Jern er et mineral som distribueres i kroppen vår. På grunn av dette har den mange bruksområder som hjelper i den daglige funksjonen av kroppen vår. Jern er også ansvarlig for mange cellefunksjoner og er en del av enzymene. For eksempel er jern en del av hemoglobin, et protein. Dette er nødvendig for å føre oksygen fra lungene til resten av kroppen. Anemi er en vanlig problemstilling hos mange unge voksne, og problemer som de som er nevnt ovenfor er en vanlig bivirkning av dette. Jern er også ansvarlig for oksygen som brukes og lagres av muskler.

Innhold i denne artikkelen

Vannmelon

Den favorittsommerfrukten er på listen over jernrik frukt. Den forfriskende og estetisk tiltalende frukten er ikke bare rik på jern, men også en god kilde til vitamin C. Dette hjelper til med bedre absorpsjon av jern, som igjen resulterer i bedre hemoglobinnivåer for deg. Jerninnhold: 0,4 milligram i en kopp vannmelon.

Epler

Et eple om dagen holder doktoren borte? Vel, du hørte det riktig. Ikke bare er epler bra for helsen din, den er også en rik kilde til jern. Epler er et passende og deilig alternativ når det gjelder å øke hemoglobinnivået. Jerninnhold: 0,31 milligram i ett middels stort eple.

Granateple

Bortsett fra å inneholde jern, er granateple også rik på kalsium, protein, fiber og flere andre vitaminer og mineraler. Det gjør frukten til en perfekt kilde for mennesker med lave nivåer av hemoglobin. Jerninnhold: 0,3 milligram i 100 gram granateple.

Jordbær

Jordbær er de beste fruktene vi har. Den røde frukten inneholder jern og en god mengde vitamin C (som hjelper til bedre absorpsjon av jern). Jerninnhold: 0,4 milligram per 100 gram.

Relaterte artikler:

Jern i blodet verdier

For mye jern i kroppen

Om forfatteren

Legg inn kommentar