Hvilken frukt er lavkarbo

Noen lavkarbo dietter ber deg spesifikt å unngå frukt, men du kan fint spise noe frukt med lav innhold av karbohydrater. Lær mer om hvilke lavkarbo frukter du kan spise!

Dette er fordi frukt har en tendens til å ha et høyere karbohydratinnhold enn de fleste grønnsaker, mye på grunn av den høyere mengden naturlig fruktsukker. Men fruktsukker er ikke dårlig sukker i moderate mengder.

De tre typene sukkerarter som finnes i frukt er glukose, fruktose og sukrose. Glukose er kroppens foretrukne energikilde for hjernen og musklene, samt alle andre celler i kroppen. Fruktose forbrennes utelukkende av leveren, noe som er forskjellig fra hvordan kroppen forbrenner glukose. Selv om noe forskning har advart mot å regelmessig konsumere høye nivåer av fruktose, gjelder dette rådet tilsatt fruktose, slik som sirup med høyt innhold av fruktose, som maavsirup eller agavenektar, ikke hel frukt.

Sukrose er mest kjent som «bordsukker», men det forekommer også naturlig i noen frukter. Kroppene våre er utstyrt med et enzym for å bryte det ned til glukose og fruktose, og deretter forbrennes det som hvert av de individuelle sukkerartene. Noen frukttyper har færre karbohydrater per servering, mest på grunn av høyere vanninnhold, eller har færre absorberbare karbohydrater på grunn av det høye fiberinnholdet. Fiber er et karbohydrat, men kroppen din ikke kan ta opp fiber, så det påvirker ikke blodsukkeret ditt som andre karbohydrater.

Hvilken frukt er lavkarbo?

Nedenfor får du en oversikt over 6 typer frukt med lavt karbohydratinnhold.

Vannmelon er en lavkarbo frukt

Denne viktige frukten scorer lavest i karbohydratinnholdet, og inneholder bare 7,55 gram karbohydrater. per 100 gram frukt. Vannmelon har lite fiber, så det meste av dette karbohydratene blir absorbert. Vannmelon er også rik på vitamin A og har et høyt vanninnhold, som vil gi en metthetsfølelse og på samme tid gi færre kalorier.

Lavkarbo bær

Bær er et populært valg for folk som ønsker lavkarbo alternativer. Jordbær har færrest karbohydrater av alle typer bær, mens bjørnebær har færrest netto karbohydrater. For hver 100 gram jordbær, vil du få 7,68 gram karbohydrater. For hver 100 gram bjørnebær får du 9,61 gram karbohydrater.

Bringebær er også et utmerket valg, siden de gir bare 5,44 gram karbohydrater per 100 gram servering. De er også en utmerket kilde til antioksidanter, kalium og C-vitamin og mange andre næringsstoffer. Bringebær inneholder også fytokjemikalier, som er forbindelser som kan forhindre visse kroniske sykdommer.

Cantaloupe

Denne populære oransje melonen er fantastisk en varm sommerdag og inneholder bare 8,16 gram karbohydrater per 100 gram frukt. Meloner har også lite fruktose. Noen liker å spise cantaloupe med tunfisksalat.

Lavkarbo med avokado

Avokado er en frukt, og de har relativt lavt karbohydratinnhold. For hver 100 gram avokado, vil du få 8,53 gram karbohydrater. I tillegg vil avokado gi deg sunt enumettet fett, som er kjent for å være bra for hjertehelsen. Ha avokado i salater eller servere kokte egg.

Honningmelon

Honningmelon gir 9 gram karbohydrater per 100 gram frukt. Melonen er også en utmerket kilde til C-vitamin så vel som kalium, en elektrolytt du trenger for å opprettholde godt blodtrykk, pH-balanse og et sunt stoffskifte.

Lavkarbo fersken

Ferskener er søte, men har likevel lavt innhold av karbohydrater. For hver 100 gram fersken, vil du få 9,54 gram med karbohydrater. Som en lavkarbo snack, kan du servere fersken med litt cottage cheese.

Relaterte artikler:

Lavkarbo lunsj på jobb

Hvor raskt ned i vekt med lavkarbo

Om forfatteren

Legg inn kommentar