20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Hvilken fisk er sunnest

Fisk er en sunn, proteinrik mat, og spesielt viktig for sine omega-3-fettsyrer. Lær mer om hvilken fisk som er sunnest!

Omega-3 fettsyrer er viktige fettstoffer som kroppene våre ikke produserer på egen hånd. Omega-3 fettsyrer spiller en viktig rolle i hjerne- og hjertehelsen. Omega-3s har vist seg å redusere betennelse og redusere risikoen for hjertesykdom. De er viktige for utvikling hos babyer. Det er anbefalt å spise fisk minst 2 ganger i uken, spesielt fet fisk som laks, ørret, sardiner og tunfisk, som inneholder høyt omega-3.

Hvilken fisk er sunnest

Her følger en oversikt over den sunneste fisken du kan spise.

Laks

Det er en debatt om hvorvidt villaks eller oppdrettslaks er det beste alternativet. Oppdrettslaks er betydelig billigere, men den kan inneholde mindre omega-3-er og færre vitaminer og mineraler. Laks er et bra alternativ for kostholdet ditt, uansett.

Torsk

Denne fisken er en flott kilde til fosfor, niacin og vitamin B-12. En kokt porsjon torsk inneholder 15 til 20 gram protein.

Sild

En fet fisk som ligner på sardiner, er sild. Røkt sild er imidlertid full av salt, så konsumér den med måte.

Makrell

I motsetning til mager, hvit fisk, er makrell en fet fisk, rik på sunt fett.

Abbor

En annen hvit fisk, abbor, har en middels struktur og kan komme fra havet eller ferskvann.

Regnbueørret

Oppdrettet regnbueørret er faktisk et tryggere alternativ enn vill, ettersom den er hevet beskyttet mot forurensninger. Regnbueørret en av de beste fiskeslagene du kan spise med tanke på miljøpåvirkning.

Sardiner

Sardiner er også en fet fisk, og er rike på mange vitaminer. Hermetiske sardiner er lett tilgjengelig, og den er faktisk mer næringsrik fordi du spiser hele fisken, inkludert bein og hud.

Tunfisk

Enten fersk eller hermetisert, tunfisk er en favoritt for mange. Når du skal ha fersk tunfisk, velger du et stykke som er blankt og lukter havfriskt. Tunfisk er enkelt å tilberede.

Arktisk røye

Arktis røye er i laksefamilien. Den ser ut som laks og smaken er et sted mellom laks og ørret, med litt mer smake av ørret. Kjøttet er fast og har høyt fettinnhold. Kjøttet varierer fra mørkerød til lyserosa.

Relaterte artikler:

Hvordan spise mer fisk

Hvorfor er det viktig å spise fisk

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!