Hvilke oppgaver har insulinet

0
194
Hvilke oppgaver har insulinet
Foto: Unsplash
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

MASTERFIT TP 300

7999,-


Insulin er et hormon som lar glukose i blodet komme inn i celler, og gir dem energi til å fungere. Lær mer om oppgavene til insulin.

Hvilke oppgaver har insulinet?

Mangel på effektivt insulin spiller en nøkkelrolle i utviklingen av diabetes. Hormoner er kjemiske budbringere som instruerer visse celler eller vev til å handle på en viss måte som støtter en bestemt funksjon i kroppen.

Hva er insulin?

Insulin er et viktig hormon for å kontrollere blodsukkeret og energiabsorpsjonen. Insulin er en kjemisk budbringer som lar celler absorbere glukose, et sukker, fra blodet. Bukspyttkjertelen er et organ bak magen som er den viktigste kilden til insulin i kroppen. Klynger av celler i bukspyttkjertelen produserer hormonet og bestemmer mengden basert på blodsukkernivået i kroppen. Jo høyere nivå av glukose, jo mer insulin går i produksjon for å balansere sukkernivået i blodet. Insulin hjelper også med å bryte ned fett eller proteiner for energi.

En delikat balanse av insulin regulerer blodsukkeret og mange prosesser i kroppen. Hvis insulinnivået er for lavt eller høyt, kan for høyt eller lavt blodsukker begynne å forårsake symptomer. Hvis en tilstand med lavt eller høyt blodsukker fortsetter, kan alvorlige helseproblemer begynne å utvikle seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

SPAR

OPPTIL

40%


Insulinproblemer

Noen slutter å produsere insulin, eller produserer ikke nok. Når dette skjer, forblir blodsukkeret i blodet og cellene kan ikke absorbere dem for å konvertere sukkeret til energi. Dette er begynnelsen av diabetes type 1, og en person med denne versjonen av diabetes vil trenge regelmessige injeksjoner med insulin for å overleve. Hos noen mennesker, spesielt de som er overvektige eller inaktive, er insulin ikke effektivt for å transportere glukose inn i cellene, og ikke klarer å fullføre handlingene. Insulinets manglende evne til å utøve sin effekt på vev kalles insulinresistens. Diabetes type 2 vil utvikle seg når det ikke produsere nok insulin til å overvinne insulinresistens.

Relaterte artikler:

Karbohydrater og insulin

Hvorfor trenger vi karbohydrater

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!