ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hvilepuls når du er gravid

Avhengig av hvilket trimester du er i under graviditeten, vil hjertefrekvensen variere, med tanke på hvilken puls du har under de forskjellige stadiene.

Hvilepuls gravid

Kardiovaskulære funksjoner tjener en rekke formål under graviditet. Bortsett fra å hjelpe fosterets utvikling, påvirker de også morens fysiologiske og metabolske funksjoner.

Diagnostikk av økt hjertefrekvens under graviditet

Legen din vil utføre en serie tester for å sikre at både du og babyen din er i helse. Han vil også gjennomgå din sykehistorie. Hvis du har opplevd dette problemet før, bør du informere legen din om det. Legen vil bestemme årsaken til økt hjertefrekvens gjennom en EKG eller EKG som måler endringer i blodstrømmen og hjerterytmen.

Relatert: Hva er høy hvilepuls

Første trimester

I løpet av første trimester kan hjerterytmen din øke med 15 til 20 slag per minutt. Økningen i hjerterytmen i løpet av dette trimesteret skyldes vanligvis en økning i hormonnivået, spesielt en økning i progesteron og østrogen. Dette er for å signaliseretil hjertet ditt at det må gi mer blod til fosteret som utvikler seg.

Andre trimester

I denne fasen vil kroppen din ha en generell avslapping av de glatte musklene sammen med utvidelse av arteriene for å imøtekomme økningen i blodvolum. I andre trimester vil det være hemodilusjon, en økning i blodvolum, under påvirkning av hormoner. Disse hormonene kan utvide blodkarene for å opprettholde blodtrykket. Så disse endringene vil ikke påvirke blodtrykket ditt – det vil være normalt, men de kan øke pulsen. I løpet av den fjerde måneden vil hjertet pumpe 30% til 50% mer blod enn vanlig, og som et resultat kan hjertefrekvensen øke.

Tredje trimester

I løpet av siste trimester vil hjertet være på topp med å pumpe blod. Det vil pumpe 40% til 90% mer blod enn det gjorde i dagene før svangerskapet. Dette for å sikre at det raskt voksende fosteret får oksygen og alle næringsstoffene det trenger. Den forbereder også kroppen din på fødsel hvor pulsen din vil øke på grunn av sammentrekninger og smerter.

Kan en økning i hjerterytmen påvirke graviditeten din?

Hjertebank eller økt hjertefrekvens under graviditet er vanligvis et tegn på et sunt svangerskap. Dette betyr at kroppen din jobber hardt for å sikre at babyen får oksygen og essensielle næringsstoffer for å utvikle seg sunt. Hvis hjertet ditt slår raskere, men det ikke ledsages av andre alvorlige symptomer, er det ingenting å bekymre seg for. Du må huske at dette er en normal fysiologisk respons fra kroppen din.

Relatert: Hvilepuls tabell basert på alder

Hvordan håndtere en økt hjertefrekvens mens du er gravid

Selv om en økt hjerterytme vanligvis er normal, foreslås det at du gjør visse endringer i livsstilen din for å sikre god helse. Hvis en økning i hjerterytmen din er på grunn av et alvorlig problem, vil legen forskrive behandlingsforløpet og foreslå at du tar forholdsregler. Det er mange medisiner tilgjengelig for deg som kan hjelpe med forhøyet puls, men det er best å ikke bruke dem mens du er gravid, da noen medisiner kan være til hinder for babyens utvikling. Før du tar medisiner, må du oppsøke lege.

Hvis du opplever hjertebank under graviditet, kan du drikke moderate mengder kamomillete eller prøve aromaterapi med lavendel. Du bør sørge for at du får nok søvn, og at søvnmønsteret ditt forblir uforstyrret. Å trene yoga og meditasjon kan også roe deg ned, men du bør avklare med legen din før du prøver noe nytt. Det å oppleve hjertebank er noen ganger normalt under graviditet, forutsatt at de går tilbake til det normale på egen hånd. Men hvis du føler deg ukomfortabel på grunn av økt hjerterytme, må du oppsøke legen din.

Om forfatteren

Legg inn kommentar