Hva trener dips

En dips er en styrkeøvelse for overkroppen, og blir vanligvis gjennomført på en stang eller en benk. Lær mer om hva dips trener.

Hva trener dips?

Smale dips trener hovedsakelig triceps, med store synergister som den fremre deltoid, pectoralis muskler (sternal, clavicular og mindre), og de romboide muskler i ryggen (i den rekkefølgen). Brede dips legger ekstra vekt på brystmusklene, tilsvarende i forhold til måten et bredt grepbenkpress ville fokusere mer på brystbenet og mindre på triceps.

Variasjoner med dips

Vanligvis gjøres dips på en stang, men kan også bli utført på en benk eller et trappetrinn. For ekstra motstand kan vekter legges til ved bruk av vektet vest eller ved å bruke en ryggsekk med vekter i. En manual kan også holdes mellom knærne eller anklene. Man kan også bruke motstandsbånd hekta under føttene for å hjelpe hvis de mangler styrke til å utføre en dukkert riktig.

I fravær av dette utstyret kan en lettere variasjon av dips utføres kalt “Benkedips”. Hendene er plassert på en benk rett under skuldrene eller på to parallelle benker. Beina er rettet og plassert horisontalt; føttene hviler på en annen benk foran. Denne variasjonen trener overkroppsmuskulaturen på en liknende måte som den vanlige dipsen, samtidig som den reduserte totalvekten reduseres betydelig. Denne øvelsen kan gjøres også på kanten av en sofa, en kjøkkenbenk eller en hvilken som helst overflate som støtter.

Relaterte artikler:

Dips trening

Dips på benk

Om forfatteren