Hva trener benkpress

Benkpress er en øvelse i kroppsvektstrening der man presser en vekt oppover mens han eller hun ligger på en benk. Lær mer om hva benkpress trener.

Innhold i denne artikkelen

Hva trener benkpress?

Benkpress trener pectoralis major, de fremre deltoidene og triceps, blant andre stabiliserende muskler. En vektstang brukes vanligvis til å holde vekten, men et par manualer kan også brukes. Benkpress med manualer er en av tre øvelser, med løfting sammen med markløft og knebøy. Det brukes også mye i vekttrening, kroppsbygging og andre typer trening for å utvikle brystmusklene.

Bevegelse

Personen som utfører benkpress, ligger på ryggen på en benk med en vektstang i begge hender. Deretter senker man vektstangen til brystnivå, og presser vektstangen oppover, og strekker armene til albuene er låst ut. Dette er en repetisjon.

Styrkeløft: Ta stilling på en flat benk med kroppsvekt som hviler på baken og skuldre med en buet rygg og føtter satt ned i gulvet. Bevegelse krever at vekten tas i full armlengde, senkes til overkroppen, stoppes og deretter løftes tilbake til startposisjon.

Relaterte artikler:

Smal benkpress

Benkpress teknikk

Om forfatteren