Hva trener benkpress

0
38
Hva trener benkpress
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERNORGE!

400+ TILBUD!

Benkpress er en øvelse i kroppsvektstrening der man presser en vekt oppover mens han eller hun ligger på en benk. Lær mer om hva benkpress trener.

Hva trener benkpress?

Benkpress trener pectoralis major, de fremre deltoidene og triceps, blant andre stabiliserende muskler. En vektstang brukes vanligvis til å holde vekten, men et par manualer kan også brukes. Benkpress med manualer er en av tre øvelser, med løfting sammen med markløft og knebøy. Det brukes også mye i vekttrening, kroppsbygging og andre typer trening for å utvikle brystmusklene.

Bevegelse

Personen som utfører benkpress, ligger på ryggen på en benk med en vektstang i begge hender. Deretter senker man vektstangen til brystnivå, og presser vektstangen oppover, og strekker armene til albuene er låst ut. Dette er en repetisjon.

Styrkeløft: Ta stilling på en flat benk med kroppsvekt som hviler på baken og skuldre med en buet rygg og føtter satt ned i gulvet. Bevegelse krever at vekten tas i full armlengde, senkes til overkroppen, stoppes og deretter løftes tilbake til startposisjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Smal benkpress

Benkpress teknikk

Annonse fra MILRAB

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!