Hva toppløpere gjør

Fokus er viktig for at du skal prestere ditt beste som løper. Lær mer om hva du kan gjøre for å bli raskere, og gjøre som eliteløperne.

Toppløpere er enig om hvor viktig det er å være konsentrert og fokusert når de løper. Det er helt essensielt at du fokuserer på den feedbacken kroppen din gir deg når du trener og konkurrerer, og følger med på det som skjer rundt deg. Hvis du mister fokus, kan det føre til at du umiddelbart mister fart. Du har ikke tid til å tenke på det du kanskje tenker når du løper de rolige turene under trening. Ha fokus på hvordan kroppen fungerer, splittider, konkurranse, løype og vindforhold for å nevne noe. Ved å variere med hvilken intensitet du løper, eksempelvis når du trener fartslek, kan det gjøre det enklere å holde fokus når du løper. Mange løpere er mindre interessert i å ha fokus på konsentrasjon for å løpe enda raskere. De har mer enn nok med å ha fokus på å komme seg til målstreken. Andre løpere har fokus på stegene når de løper maraton, for å holde på konsentrasjonen.

Hvordan lære å holde fokuset oppe

Å lære seg å holde fokus over en lenger periode, kan ofte være en god strategi. Studier viser at mosjonistløpere i det minste kan lære seg å tenke som en toppløper. Å lære seg å holde fokus tar tid. Å variere løpetreningen, spesielt trening med høyere intensitet, kan bidra til at du øver opp evnen til holde fokus på det du driver med, løping.

Relaterte artikler:

Maraton er like mye mentalt som fysisk

Hvordan trene opp toppfart

Om forfatteren

Legg inn kommentar