HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Hva skal diabetikere ikke spise

Å spise feil mat når du har diabetes, kan øke blodsukkeret og insulinnivået og fremme betennelse. Lær mer om hva diabetikere ikke bør spise.

Hva skal diabetikere ikke spise?

Diabetes er en kronisk sykdom som har nådd epidemiske proporsjoner blant voksne og barn over hele verden. Ukontrollert diabetes har mange alvorlige konsekvenser, inkludert hjertesykdommer, nyresykdom, blindhet og andre komplikasjoner. Prediabetes er også blitt knyttet til disse forholdene. Å spise feil mat kan øke blodsukkeret og insulinnivået og fremme betennelse, noe som kan øke risikoen for sykdom.

Denne artikkelen viser 11 matvarer som personer med diabetes eller prediabetes bør unngå.

Brus og søt drikke

Brus og søt drikke inneholder mye karbohydrater, noe som øker blodsukkeret. Dessuten har deres høye fruktoseinnhold blitt koblet til insulinresistens og økt risiko for overvekt, fettlever og andre sykdommer.

Transfett

Transfett er umettet fett som har blitt kjemisk endret for å øke stabiliteten. Det har vært knyttet til betennelse, insulinresistens, økt magefett og hjertesykdom.

Hvitt brød, pasta og ris

Hvitt brød, pasta og ris inneholder mye karbohydrater, men har lite fiber. Denne kombinasjonen kan føre til høyt blodsukkernivå. Alternativt kan du velge mat med høyt fiberinnhold og hele matvarer for å redusere blodsukkeret.

Søt yoghurt

Frukt-smaksatt, yoghurt er vanligvis lite i fett, men høyt sukkerinnhold, noe som kan føre til høyere blodsukker og insulinnivå. Naturell yoghurt er et bedre valg for diabeteskontroll og generell helse.

Frokostblandinger

Frokostblandinger har mye karbohydrater, men har lite protein. En proteinrik, lavkarbo-frokost er det beste alternativet for diabetes og appetittkontroll.

Smaksatt kaffe

Smaksatt kaffedrikke er veldig høyt i flytende karbohydrater, noe som kan øke blodsukkernivået og ikke klarer å tilfredsstille sulten.

Honning, agave nektar og lønnesirup

Honning, agave nektar og lønnesirup er ikke så behandlet som hvitt bordsukker, men de kan ha lignende effekter på blodsukker, insulin og inflammatoriske markører.

Tørket frukt

Tørket frukt blir mer konsentrert i sukker og kan inneholde mer enn tre ganger så mange karbohydrater som fersk frukt. Unngå tørket frukt og velg frukt med lite sukker for optimal blodsukkerkontroll.

Snacks

Snacks er vanligvis sterkt bearbeidede matvarer laget av raffinert mel som raskt kan øke blodsukkernivået.

Fruktjuice

Usøtet fruktjuice inneholder minst like mye sukker som brus. Det høye fruktoseinnholdet kan forverre insulinresistensen, fremme vektøkning og øke risikoen for hjertesykdom.

Pommes frites

I tillegg til å ha mye karbohydrater som øker blodsukkernivået, blir pommes frites stekt i usunne oljer som kan fremme betennelse og øke risikoen for hjertesykdommer og kreft.

Relaterte artikler:

Diabetes sukker

Diabetes symptomer svimmel

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!