Hva motiverer deg til å trene

Hva motiverer deg til å trene. Lær hvordan du kan bli motivert til trening, og få tips som kan motivere deg til å trene.

Hva som motiverer deg til trening

Det kan være ytre eller indre motivasjon som motiverer deg til å trene. Selv om en indre motivasjon for trening er det beste, vil de aller fleste også ha behov for en ytre motivasjon. Det kan være en belønning du gir deg selv når du når et mål, og belønningen være å nå målet. Hva som motiverer akkurat deg til å trene, kan være vanskelig å avgjøre når du ikke helt har kommet i gang med treningen enda.

I denne artikkelen vil du få tips til hva som kan gjøre det enklere for deg å motivere deg til trening, og hvordan du skal få motivasjonen til å vedvare.

Ytre motivasjon som kan motivere deg til å trene

Det kan være smart å fokusere på ytre motivasjon når du akkurat har startet å trene. Etter hvert når du har fått en rutine på treningen, vil den indre motivasjonen for treningen komme, og du vil i mindre grad være avhengig av ytre motivasjon for å trene. Sett deg ett eller flere realistiske mål for hva du ønsker å oppnå med treningen. Det kan være at du ønsker å fullføre eller løpe en gitt distanse på en bestemt tid. Kanskje har du et mål og å gå ned i vekt, og ønsker å trene for å nå dette målet. Det kan være at du skal belønne deg selv med en reise eller annet, når du når målet ditt med treningen. Å bli i bedre form kan være en viktig form for motivasjon, og målet ditt må være spesifikt og målbart, slik at du enkelt kan se om du har nådd målet når den tid kommer.

Hvordan indre motivasjon motiverer deg til å trene

Når du har trent lenge nok, vil du i mindre grad ha behov for ytre motivasjon. Den ytre motivasjonen vil fremdeles være viktig, men den er ikke lenger den dominerende. Når du har indre motivasjon for å trene, trener du fordi du er glad i å trene. Det kan være at treningen har blitt en livsstil, som er viktig på lik linje med andre ting som betyr noe for deg i livet. Treningen du gjennomfører gir mening, som at du får økt overskudd, bedre humør og at hverdagslige ting er lettere å gjennomføre når du er i bedre form. Når du har indre motivasjon er ikke treningen lenger et ork, men noe du har lyst til å gjøre, uten at du nødvendigvis får en belønning for det.

Hva som motiverer deg til å trene

Hva som motiverer deg til å trene er det bare du som vet. Men ofte er det en ubalanse som trigger deg til å komme i gang med trening, som at du er overvektig, mangler overskudd eller har et ønske om å leve et aktivt og sunt liv. Du må finne ut hva du ønsker å trene, og hvordan du skal legge inn treningen i et aktivt liv. Sett deg mål for hva du ønsker å oppnå med treningen, og jobb målrettet for å nå målet. Gi deg selv små belønninger og være tålmodig. Rom ble som kjent ikke bygd på en dag, og du vil nå dine mål bare du gir det litt tid.

Relaterte artikler:

15 måter å holde motivasjonen for løping oppe

Hvordan få motivasjon til å trene

Om forfatteren

Legg inn kommentar