ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hva kan man ikke spise når man er gravid

Graviditet er en av de mest vitale og følsomme periodene i en kvinnes liv. Derfor er det veldig viktig for gravide å spise et sunt kosthold. Lær mer om hva man ikke kan spise når man er gravid.

Hva kan man ikke spise når man er gravid?

Vordende mødre må følge nøye med på hva de spiser og sørge for å unngå skadelig mat og drikke. Visse matvarer bør bare konsumeres sjelden, mens andre bør unngås helt. Her er 11 matvarer og drikkevarer for å unngå eller minimere under graviditet.

Fisk med potensielt høyt kvikksølvinnhold

Gravide kvinner skal ikke spise fisk med høyt kvikksølv mer enn 1-2 ganger hver måned. Dette inkluderer hai, sverdfisk, tunfisk og makrell.

Rå fisk og skalldyr

Rå fisk og skalldyr kan være forurenset med bakterier og parasitter. Noen av disse kan forårsake uheldige helseeffekter og skade både mor og ufødt barn.

Rått eller underkokt kjøtt

Rått eller underkokt kjøtt kan inneholde skadelige bakterier. Som hovedregel skal kjøtt tilberedes helt gjennom.

Rå egg

Rå egg kan være forurenset med Salmonella, noe som kan føre til sykdom og økt risiko for tidlig fødsel eller dødfødsel. Pasteuriserte egg kan brukes i stedet.

Kjøtt

Kjøtt er en flott kilde til jern, vitamin B12, A-vitamin og kobber. For å forhindre toksisitet av vitamin A og kobber, anbefales gravide å begrense inntaket av kjøtt til ikke mer enn en gang i uken.

Relatert: Hva kan gravide ikke spise

Koffein

Gravide kvinner bør begrense inntaket av koffein til 200 mg per dag, som er omtrent 2-3 kopper kaffe. Høyt inntak av koffein under graviditet kan begrense fosterveksten og forårsake lav fødselsvekt.

Rå spirer

Rå spirer kan være forurenset med bakterier inne i frøene. Gravide skal bare spise kokte spirer.

Uvaskede frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker kan være forurenset med skadelige bakterier, inkludert Toxoplasma. Det er viktig å skylle frukt og grønnsaker grundig.

Upasteuriserte meieriprodukter

Gravide kvinner bør ikke konsumere upasteurisert melk, ost eller fruktjuice, da disse matvarene øker risikoen for bakterielle infeksjoner.

Alkohol

Gravide skal ikke drikke alkohol. Å drikke alkohol kan øke risikoen for spontanabort, dødfødsel og fosteralkoholsyndrom.

Bearbeidet mat

Å spise bearbeidet mat under graviditet kan øke risikoen for overflødig vektøkning, svangerskapsdiabetes og komplikasjoner. Dette kan ha langsiktige helsemessige konsekvenser for barnet ditt.

Relaterte artikler:

Spekemat gravid

Ingefær gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar