Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hva kan man ikke spise når man ammer

Et sunt kosthold når du ammer bør være det samme som når du ikke ammer. Lær mer om hva du ikke bør spise når du ammer.

Kalorier, vitaminer og mineraler når du ammer

Ved amming krever en person rundt 450 til 500 ekstra kalorier per dag. Personer som ønsker å gå ned i vekt etter graviditet, trenger kanskje ikke å øke kaloriinntaket mens du ammer, men de bør diskutere dette med legen sin. Spesifikke næringsstoffer, som jern, kalsium, kalium, og vitamin A og D, er spesielt fordelaktig når du ammer. Å spise et bredt utvalg av matvarer er også viktig, da dette vil gi babyen forskjellige smaker, og kan føre til at de blir mer mottakelige for fast føde senere.

Hva bør man unngå å spise når man ammer

Listen over matvarer som en person bør unngå under graviditet er lang. Dette kan være grunnen til at noen mennesker tror at de også må ha et restriktivt kosthold når de ammer. Det er faktisk ingen liste over matvarer som personer som ammer bør unngå helt. I stedet bør de spise mat som er sunn og ta hensyn til signaler fra kroppen. Morsmelk kommer fra næringsstoffer som passerer ut i blodet. Mange av de potensielt farlige ingrediensene som kan krysse morkaken under graviditet kommer ikke til den ammende babyen.

Noen tips som kan støtte et sunt kosthold inkluderer:

  • Begrense forbruket av sjømat som kan inneholde kvikksølv.
  • Vær oppmerksom på hvordan koffein påvirker babyen. Når en person som ammer drikker kaffe, vil babyen bare få en veldig liten dose koffein i morsmelken, men dette kan være nok til å påvirke søvnen.
  • Overvåke hvordan babyen reagerer på kostholdet, og gjøre endringer i henhold til behovene til både babyen og til den ammende.

Noen eksperter advarer mot såkalt gassmat, for eksempel noen grønnsaker, men de fleste babyer påvirkes ikke av disse matvarene. På samme måte er det ingen grunn til å unngå krydret eller med sterk smak, med mindre babyen reagerer negativt på dem.

Medisinske myndigheter og foreldreveiledninger gir ofte uklare råd angående alkoholforbruk ved amming. Alkohol er farlig under graviditet fordi det krysser morkaken, men en ammende baby får bare mengden alkohol som går over i blodet til personen som ammer. Med andre ord, alkoholinnholdet i blodet til personen som ammer er mengden alkohol som når en ammende baby. Derfor bør du unngå alkohol helt så lenge du ammer.

Kan noen matvarer øke melkeproduksjonen?

Forskning på mat som øker tilførsel av morsmelk er begrenset. Noen anekdotiske holdepunkter tyder på at for noen mennesker kan følgende matvarer støtte en høyere produksjon av melk:

  • bukkehornkløver frø
  • geit rue
  • havregrøt

Det er trygt å prøve disse midlene. Imidlertid kan folk som ønsker å bruke påviste melkeproduksjonsstrategier prøve:

  • Amming på forespørsel. Hvis babyen også får fast føde eller morsmelkerstatning, må du pumpe deg når babyen får disse matvarene. Produksjonen av morsmelk skjer etter behov, noe som betyr at tilbudet synker når etterspørselen gjør det.
  • Pumping etter hver amming. Denne teknikken øker tilbudet ved å øke etterspørselen og kan gi ekstra melk.
  • Massasje av brystene. Masser brystene før pumping. Etter å ha pumpet, masserer du brystene, og pumper deretter igjen. Folk bør ta sikte på å pumpe åtte eller flere ganger i løpet av et døgn.

Relaterte artikler:

Hvor lenge ammer man

Baby sovner under amming

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE