Hva hjelper mot voksesmerter

0
315
Hva hjelper mot voksesmerter
Av Charlein Gracia, Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Du kan gjennomføre enkle tiltak for å lindre voksesmerter. Lær mer om hva som hjelper mot voksesmerter.

Leger kan vanligvis diagnostisere voksesmerter uten å måtte bestille noen tester. I noen tilfeller kan legen din imidlertid bestille blodprøver eller røntgenbilder for å utelukke andre problemer som kan forårsake tegn og symptomer på barnet ditt. Ikke alle typer smerter i beina hos barn er voksensmerter. Noen ganger kan smerter i beina være forårsaket av underliggende forhold som kan behandles.

Behandling av voksesmerter

Det er ingen spesifikk behandling for voksesmerter. Den gode nyheten er at voksesmerter ikke forårsaker andre problemer, og at de ikke påvirker veksten. Voksesmerter blir ofte bedre av seg selv i løpet av et år eller to. Og hvis de ikke går helt bort i løpet av et år eller så, blir de ofte mindre smertefulle. I mellomtiden kan du bidra til å lette ditt barns ubehag med tiltak for egenomsorg, for eksempel å massere beina til barnet ditt.

Livsstils- og hjemmemedisiner

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Du kan hjelpe til med å lette ubehag med ditt barn med disse rådene:

  • Gni beina eller armene til barnet. Barn reagerer ofte på skånsom massasje. Andre føler seg bedre når de blir holdt eller koset.
  • Bruk en varmepute. Varme kan bidra til å berolige ømme muskler. Bruk en varmepute før sengetid eller når barnet klager på smerter i beina. Fjern varmeputen når barnet ditt sovner. Et varmt bad før leggetid kan også hjelpe.
  • Tøyeøvelser. Å tøye musklene i beina på dagtid kan bidra til å forhindre smerter om natten. Spør legen din om hvilke strekninger som kan hjelpe.

Relaterte artikler:

Hvorfor er fysisk aktivitet viktig for barn

Hvor lenge skal barn sove

Annonse fra MILRAB