OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Hva hjelper mot voksesmerter

Du kan gjennomføre enkle tiltak for å lindre voksesmerter. Lær mer om hva som hjelper mot voksesmerter.

Leger kan vanligvis diagnostisere voksesmerter uten å måtte bestille noen tester. I noen tilfeller kan legen din imidlertid bestille blodprøver eller røntgenbilder for å utelukke andre problemer som kan forårsake tegn og symptomer på barnet ditt. Ikke alle typer smerter i beina hos barn er voksensmerter. Noen ganger kan smerter i beina være forårsaket av underliggende forhold som kan behandles.

Behandling av voksesmerter

Det er ingen spesifikk behandling for voksesmerter. Den gode nyheten er at voksesmerter ikke forårsaker andre problemer, og at de ikke påvirker veksten. Voksesmerter blir ofte bedre av seg selv i løpet av et år eller to. Og hvis de ikke går helt bort i løpet av et år eller så, blir de ofte mindre smertefulle. I mellomtiden kan du bidra til å lette ditt barns ubehag med tiltak for egenomsorg, for eksempel å massere beina til barnet ditt.

Livsstils- og hjemmemedisiner

Du kan hjelpe til med å lette ubehag med ditt barn med disse rådene:

  • Gni beina eller armene til barnet. Barn reagerer ofte på skånsom massasje. Andre føler seg bedre når de blir holdt eller koset.
  • Bruk en varmepute. Varme kan bidra til å berolige ømme muskler. Bruk en varmepute før sengetid eller når barnet klager på smerter i beina. Fjern varmeputen når barnet ditt sovner. Et varmt bad før leggetid kan også hjelpe.
  • Tøyeøvelser. Å tøye musklene i beina på dagtid kan bidra til å forhindre smerter om natten. Spør legen din om hvilke strekninger som kan hjelpe.

Relaterte artikler:

Hvorfor er fysisk aktivitet viktig for barn

Hvor lenge skal barn sove

Om forfatteren

Legg inn kommentar


20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!