Hva hjelper mot tett nese

En tett nese kan være irriterende. Nesen din drypper og du høres morsom ut når du snakker. Lær mer om hva som hjelper mot tett nese.

Hva hjelper mot tett nese?

Og akkurat når du vil blåse nesen for å endelig puste igjen, kommer det ingenting ut. Mange tror at en tett nese er et resultat av for mye slim i nesegangene. Imidlertid er faktisk en tilstoppet nese forårsaket av betente blodårer i bihulene. Disse irriterte karene utløses vanligvis av forkjølelse, influensa, allergi eller en bihulebetennelse. Uansett årsak til den tette nesen, er det enkle måter å lindre det på. Her er sju ting du kan gjøre nå for å føle deg og puste bedre.

Bruk en luftfukter

En luftfukter gir en rask, enkel måte å redusere bihule smerter og lindre en tett nese. Maskinen konverterer vann til fuktighet som sakte fyller luften, og øker fuktigheten i et rom. Å puste i denne fuktige luften kan berolige irritert vev og hovne blodkar i nesen og bihulene. Luftfuktere tynner også ut slimet i bihulene dine. Dette kan hjelpe med å tømme væsken i nesen og føre til at pusten blir normal. Sett en luftfukter på rommet ditt for å lette betennelsen som forårsaker lunger.

Ta en dusj

Har du noen gang hatt en tett nese og funnet ut at du kunne puste så mye bedre etter en varm dusj? Det er det en god grunn til. Dampen fra en dusj hjelper til med å tynne ut slimet i nesen og redusere betennelse. Å ta en varm dusj kan hjelpe pusten din med å gå tilbake til det normale, i det minste for en liten stund. Du kan få samme effekt ved å puste inn damp fra varmt vann i en vask.

Hold deg hydrert

Hold deg hydrert når nesen er tett. Nesten alle væsker kan hjelpe deg med å holde deg fuktig når du er syk, inkludert vann, sportsdrikk og til og med juice. De hjelper til med å tynne ut slimet i nesegangene, skyver væskene ut av nesen og reduserer trykket i bihulene dine. Mindre trykk betyr mindre betennelse og irritasjon. Hvis den tette nesen er ledsaget av sår hals, vil varm te og suppe også hjelpe til med å lette ubehaget i halsen.

Bruk en saltvannsspray

Ta hydrering et skritt videre med en saltvannsoppløsning. Ved å bruke saltvannsspray kan du øke fuktigheten i neseborene. Sprayen hjelper med å tynne slimet i nesegangene. Dette reduserer betennelsen i blodårene og hjelper til med å tømme væsker fra nesen. Tallrike saltvannsspray er tilgjengelig over disk.

Bruk en varm kompress

En varm kompress kan hjelpe med å lindre en tett nese ved å åpne nesegangene utenfra. For å lage en varm kompress, bløt først et håndkle i varmt vann. Klem vannet ut av håndkleet, brett det deretter og legg det over nesen og pannen. Varmen kan gi komfort fra alle smerter og bidra til å lindre betennelsen i neseborene. Gjenta dette så ofte som nødvendig.

Prøv dekongestanter

Et dekongestant medisin kan bidra til å redusere hevelse og lette smerter forbundet med irriterte nesegang. Mange dekongestanter er tilgjengelige uten resept fra legen. De kommer i to former: nesespray og pille. Vanlige dekongestante nesespray inkluderer oksymetazolin (Afrin) og fenylefrin (Sinex). Vanlige dekongestante piller inkluderer pseudoefedrin (Sudafed, Sudogest). Du må ha resept på flere av denne type medisiner.

Ta antihistaminer eller allergimedisiner

Det kan være lurt å ta et antihistamin- eller allergimedisin hvis den tette nesen er et resultat av en allergisk reaksjon. Begge typer medisiner kan redusere hevelsen i nesegangene og bidra til å fjerne den tette nesen. Kombinasjonsmedisiner som inneholder både et antihistamin og et dekongestant kan lindre sinustrykket og hevelsen forårsaket av allergiske reaksjoner.

Avlastning for tett nese

En tett nese kan være ubehagelig, men noen få hjemmemedisiner kan redusere ubehaget og gi lettelse. Noen få medisiner kan også hjelpe, men du må være nøye når du bruker dem. Sørg for å snakke med en farmasøyt når du velger medisiner. antihistamin eller allergi. Farmasøyten kan også svare på spørsmål du måtte ha om et bestemt medisin. Ring legen din hvis den tette nesen ikke blir bedre etter at du har tatt medisin i mer enn tre dager, eller hvis du har feber også.

Relaterte artikler:

Tett i nesen gravid

Kjerringråd mot tett nese

Om forfatteren

Legg inn kommentar