Hva hjelper mot stølhet

Det finnes ingen øyeblikkelige løsninger mot stølhet, men det er noen strategier du kan bruke som kan hjelpe mot stølhet.

6 ting du kan gjøre under og etter treningen for å redusere stølhet

Selv om det ikke er noen øyeblikkelige løsninger – musklene dine trenger bare tid til å leges – er det noen strategier du kan bruke for å lette sårhet og fremskynde restitusjon.

Dette er hva du bør vite:

Drikk under og etter treningen

Det høres kanskje opplagt ut, men å holde seg hydrert er et viktig aspekt for muskelrestitusjon. Vann gjør at væskene kan bevege seg gjennom systemet ditt, noe som kan bidra til å lette betennelse, skylle avfallsstoffer ut og gi musklene dine næringsstoffene de trenger.

Utfordringen er at det kan være vanskelig å vite om og når du er dehydrert, ettersom sjansen er stor for at du er dehydrert før tørsten faktisk inntreffer. Urinen din gir en god indikasjon: Middels eller mørkegul signaliserer dehydrering, mens blekgul betyr at du er hydrert. Bare vær klar over at det å ta vitamintilskudd kan føre til at urinen din ser mørkere ut enn vanlig.

Umiddelbart etter treningen, bruk en skumrulle

Å bruke skumrulle er en metode som brukes til å frigjøre spenninger i muskler og bindevev (skumruller og massasjepinner er vanlige verktøy), og hjelper til med å bevege væskene som samler seg i musklene etter trening.

En anmeldelse fant at skumrulling kan bidra til å øke bevegelsesområdet og redusere forsinket muskelstølhet. Skumrulling, så vel som andre typer massasje, øker sirkulasjonen for å levere mer næringsstoffer og oksygen til det berørte området, noe som bidrar til å redusere hevelse og ømhet.

Spis i løpet av en halvtime etter en intens trening

Ved å gi musklene dine næringsstoffene de trenger for å reparere og vokse seg sterkere, kan det hende du kan øke hastigheten på utvinningsprosessen. Starte restitusjon ved å sørge for å få 20 til 40 gram protein og 20 til 40 gram karbohydrater inn i systemet ditt innen 30 minutter etter en intens eller lang treningsøkt (en som er 60 minutter eller lenger).

Protein er viktig for å gi tilførsel av aminosyrene som trengs for å gjenoppbygge musklene, mens karbohydrater spiller en hovedrolle i å fylle på drivstofflagrene som musklene dine har brukt opp under treningen. Prioritere måltider, og sørg for å holde det daglige proteininntaket konsistent, slik at vevene dine får en jevn strøm av aminosyrer gjennom dagen. Frukt, grønnsaker og belgfrukter er også nøkkelen til å gi kroppen vitaminer og mineraler – som vitamin C og sink – som fremmer helbredelse.

Søvn

Søvn er kritisk av mange grunner, men det er også en av de viktigste komponentene i restitusjon etter trening. Ikke-rask øyebevegelse (NREM) søvn, for eksempel, øker proteinsyntesen (opprettelse av nye proteiner), som er nødvendig for å reparere skadede muskler, ifølge en anmeldelse.

Lett trening dagen etter hard trening

Såre muskler trenger å hvile, men det betyr ikke at det er best å tilbringe dagen på sofaen. Forsøk å ha litt skånsom bevegelse gjennom aktiviteter som gjenopprettende yoga; lett jogging, en gåtur, svømme eller å sykle. Nøkkelen er å unngå å gjøre en annen intens trening ved å bruke de samme muskelgruppene flere dager på rad.

Relaterte artikler:

Hvorfor blir man støl

Kan man trene når man er støl

Om forfatteren

Legg inn kommentar