Hva hjelper mot myggstikk

De fleste myggstikk er ufarlige, men for noen kan det forårsake komplikasjoner. Lær mer om hva som hjelper mot myggstikk.

Hva hjelper mot myggstikk?

Myggen kommer når været blir varmere. De fleste myggstikk er ufarlige, men noen kan forårsake komplikasjoner. Mygg stikker fordi de tiltrekkes av blod. Stikket, som kanskje ikke vises før timer senere, skaper vanligvis et hovent, kløende sår. Mygg kan bære sykdommer, selv om sannsynligheten for å bli smittet av en mygg avhenger i stor grad av hvor du bor. Et annet sjeldent problem forårsaket av et myggstikk er en reaksjon på selve stikket. Hvis du har myggstikk og utvikler elveblest, pustevansker eller hovent hals, må du kontakte lege umiddelbart.

Det kan hende du ikke legger merke til når en mygg stikker deg, men hevelsen stikket etterlater seg, kommer med en vedvarende kløe som kan henge i flere dager etter stikket. Kremer og salver kan hjelpe, men du kan også dempe kløen med ting du sannsynligvis allerede har hjemme.

Havregryn

Et middel mot en ubehagelig myggstikk kan også være en av favorittfrokostene dine. Havregryn kan lindre kløe og hevelse fordi den inneholder spesielle forbindelser som har antiirriterende egenskaper. Lag en havremelpasta ved å blande like mengder havregryn og vann i en bolle til du har et limlignende stoff. Ha en skje på en vaskeklut og hold den på den irriterte huden i omtrent 10 minutter. Tørk deretter området rent.

Knust is

Kulde og is kan redusere betennelse. Kulden gjør også huden nummen, noe som kan gi deg umiddelbar, men kortvarig lindring. Det anbefales å bruke en kald kompresjon eller en pose fylt med knust is for å lindre kløe forårsaket av myggstikk.

Honning

Dette sukkerholdige søte stoffet er vanlig til bruk som hjemmemedisin, fordi det har mange antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. Det har blitt brukt i hundrevis av år som en behandling mot plager som sår hals i ujevnheter og blåmerker. En liten dråpe på en kløende stikk kan redusere betennelsen.

Aloe vera

Aloe vera er en vanlig husholdningsplante og har mange bruksområder utover hylledekorasjon. Gelen har vist seg å ha betennelsesdempende egenskaper, og kan bidra til å helbrede mindre sår eller roe infeksjoner.

Natron

Natron finnes i praktisk talt alle kjøkken og har mange bruksområder. Natron kan også gi lindring av myggstikk. Det er enkelt å lage en natronpostei, og du kan bruke den på lignende måte som havremelpasta. Bland 1 ss natron med akkurat nok vann til å lage en pasta. Hvis hudirritasjon oppstår, må du stoppe denne behandlingen.

Basilikum

Den velduftende basilikumplanten er en sentral ingrediens i mange av dine favoritt italienske oppskrifter, men den fungerer også som et myggstikkmiddel. Studier antyder at en kjemisk forbindelse kalt eugenol, som finnes i basilikum, kan lindre kløende hud. For å lage et basilikum myggmiddel, koker du 2 kopper vann og tilsetter 14 gram tørkede basilikumblader. La blandingen stå kaldt til den er kjølig. Dypp deretter en vaskeklut i væsken, og gni den forsiktig på myggstikkene dine.

Eddik

I århundrer har eplecidereddik blitt brukt som et naturlig middel for å behandle mange medisinske tilstander, fra infeksjoner til blodsukkerproblemer. Hvis du har et kløende bitt, dypp en dråpe eddik på den. Eddiken kan bidra til å redusere svie og brennende følelser. Det kan også fungere som et naturlig desinfiseringsmiddel hvis du har klødd på stikket. Hvis du trenger mer lettelse, kan du prøve å dynke en vaskeklut i kaldt vann og eddik, og deretter bruke den på stikket. Hvis hudirritasjon oppstår, må du stoppe denne behandlingen.

Løk

Løk kan gi lettelse for myggstikkene dine. Saft fra løken kan redusere svie og irritasjon fra stikket. Løk har også en naturlig soppdrepende egenskap som kan redusere risikoen for en infeksjon. Skjær en skive fra en løk – typen spiller ingen rolle – og påføre den direkte på stikket i flere minutter. Skyll og vask området godt etter at du har fjernet løken.

Timian

Bladene på timianplanten kan bidra til å lette kløe fra myggstikk. Timian har antibakterielle og soppdrepende egenskaper, så det kan bidra til å redusere risikoen for å irritere og infisere huden rundt et myggstikk. For å få mest mulig utbytte av timian, finhakk bladene. Du kan bruke bladene direkte på stikket ditt, og la dem være der i 10 minutter.

Kamillete

Kamille er et vanlig naturlig middel for mange plager. Når den brukes på huden, kan teen redusere betennelser, lette hudirritasjon og øke hastigheten på hvor lang det tar å lege. Legg en tepose fylt med de tørkede, knuste blomster i vann i kjøleskap i 30 minutter. Press deretter overflødig vann fra teposen, og bruk det direkte på stikket ditt. La den sitte i 10 minutter. Tørk området rent med en våt fille. Du kan avkjøle teposen i kjøleskapet for flere bruksområder senere.

Hvitløk

Hvitløk er et kjent naturlig middel mot tilstander fra hjertesykdom til høyt blodtrykk. Mens mer konvensjonelle behandlinger kan være å foretrekke for de alvorlige forholdene, er litt hvitløk tilført et irriterende myggstikk hjemmemedisin mot et myggstikk. Finhakk fersk hvitløk og rør den inn med kokosnøttolje som er romtemperert Dette vil bidra til å redusere styrken på hvitløken, men fremdeles gi deg lettelse fra hvitløkens naturlige betennelsesdempende og antibakterielle effekter. La blandingen være på i 10 minutter, og tørk den deretter av huden. Tørk området ned med en kjølig vaskeklut. Påføre mer senere hvis kløen vedvarer.

Relaterte artikler:

Hvorfor klør myggstikk

Kjerringråd mot myggstikk

Om forfatteren

Legg inn kommentar