HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Hva hjelper mot mageknip

Magesmerter er så vanlige at alle opplever dem på et eller annet tidspunkt. Lær mer om hva som kan hjelpe mot mageknip.

Hva hjelper mot mageknip?

Det er mange årsaker til at du kan få vondt i magen. De fleste årsaker er ikke alvorlige, og symptomene går raskt over. Generelt er det ikke nødvendig å se lenger enn til kjøkkenet ditt for en løsning.

Bitter og brus

En bar er sannsynligvis det siste stedet du kunne tenke deg å lete etter når du har mageknip eller er kvalm, men mange mennesker sverger til fem eller seks dråper bitter blandet i et kaldt glass tonic, club soda eller ingefær ale. De fleste vanlige merkene for bitter inneholder en blanding av urter som kanel, fennikel, mynte og ingefær. Disse ingrediensene kan være grunnen til at bitter hjelper til med å lette kvalmen hos noen mennesker.

Ingefær

Siden eldgamle tider har folk brukt ingefær som en kur for alt fra smerter til kvalme. Det er ikke bare et kjerringråd. Studier har vist at ingefær kan være en veldig effektiv behandling for all slags magesyke. En naturlig antiinflammatorisk ingefær er tilgjengelig i mange former, som alle kan hjelpe. Ingefærrot og kosttilskudd er enkle å ta, mens andre mennesker foretrekker ingefæren i drikkeform. Prøv en helt naturlig ingefær ale eller hakk opp litt fersk ingefærrot og lag en te.

Kamillete

En kopp kamillete kan bidra til å lette smertene når du har mageknip, ved å fungere som et betennelsesdempende middel. Disse betennelsesdempende egenskapene hjelper magemusklene med å slappe av, noe som kan redusere smerter ved mageknip.

BRAT-diett

Alle foreldre kjenner til bananer, ris, eplesaus og toast (BRAT-diett) for å roe ned en urolig mage. Det kan også hjelpe mot kvalme eller diaré. BRAT inneholder matvarer med lite fiber. Ingen av disse matvarene inneholder salt eller krydder, noe som kan forverre symptomene på mageknip ytterligere.

Peppermynte

Peppermynte blir ofte nevnt som en nyttig fiks for kvalme og mageknip, fordi mentol i bladene er et naturlig smertestillende middel.

  • brygge en kopp peppermyntete
  • sniffe peppermynteekstrakt
  • suge på en peppermyntepastill
  • tygge på peppermynteblader

Dette skal holde magesmerter i sjakk og lindre følelser av kvalme.

Eplecidereddik

Hvis du har mage til det, kan du prøve å ta eplecidereddikk for å nøytralisere en urolig mage. For sterk? Bland en spiseskje med en kopp vann og en teskje honning. Syrene i eplecidereddik kan bidra til å redusere fordøyelsen av stivelse, slik at stivelsen kan komme til tarmen og holde bakteriene i tarmen sunne. Noen mennesker tar en skje hver dag som et forebyggende tiltak.

Varmepute

Du kan finne en varmepute eller varmtvannsflaske beroligende når du har mageknip. Varmen på magen vil distrahere deg fra kramper eller smerter ved mageknip, og varmen kan bidra til å slappe av musklene og redusere mageknipet. Ikke la den være der for lenge, da du kan skade huden din ved overforbruk.

Når du skal oppsøke lege

Mageproblemer indikerer noen ganger et mer alvorlig problem. Langvarig oppkast setter deg i fare for dehydrering. Å drikke små slurker med vann kan bidra til å forhindre dehydrering. Ta kontakt med lege hvis du har problemer med å holde vannet nede i mer enn seks timer. Du bør også ringe legen din hvis du opplever kvalme eller mageknip og ubehag i mer enn 48 timer.

Hvis du merker at du konsekvent får mageproblemer etter å ha spist visse matvarer eller deltatt i spesifikke aktiviteter, snakk med legen din om symptomene dine ved neste besøk. Det trenger ikke være noe, men en rask tur til legen din kan utelukke Crohns sykdom, en matallergi eller andre medisinske forhold.

Relaterte artikler:

Hvordan bli kvitt luft i magen

Kjerringråd mot luft i magen

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet