ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hva hjelper mot influensa

Er du eller noen hjemme hos syke av influensa? Det finnes ingen kur, men det er noen naturlige måter som kan hjelpe mot influensa.

Hva hjelper mot influensa?

For å lette på symptomene dine, kan du prøve disse tipsene:

Vær hjemme og få tilstrekkelig med hvile

Den første dagen du har symptomer, ring jobb eller skole og fortell dem at du ikke kommer inn på noen dager. Du er syk – og veldig smittsom. Dra nytte av nedetid og gi kroppen din litt tiltrengt hvile. Krøll deg sammen i sofaen og bruk litt tid på å lese, se film, eller bare sov mens kroppen din kjemper mot viruset.

Drikk rikelig med væske

Forsikre deg om at du får mer væske. Det trenger ikke bare være vann – fruktjuicer, sportsdrikker og buljongbaserte supper (som kyllingnudelsuppe) kan også fungere. De holder luftveiene fuktige og hjelper deg med å gjøre det ekle, tykke slimet til en tynn væske du kan hoste og spytte ut. Det er bra, for hvis det bygger seg opp i lungene, kan det føre til en infeksjon.

Behandle smerter og feber.

Har du feber? Det er fordi kroppen din har skrudd opp varmen for å bekjempe influensavirus. Behandle den og vondt som følger med medisiner som acetaminophen, ibuprofen eller naproxen. Spør legen din som er riktig for deg.

Prøv et dampende bad eller en varm dusj

Hvis du fremdeles er tett og har masse slim, kan du sitte på badet med døren lukket. La dusjen gå varm til rommet fylles med fuktig damp.

Bruk en luftfukter

Hvis luften i huset ditt er tørr, kan en luftfukter eller fordamper fukte den for å lette på overbelastning og hoste. Ikke bruk en varm luftfukter, fordi det kan fremme vekst av bakterier og muggsopp. Sørg også for å holde enheten ren for å forhindre utvikling av mugg.

Prøv en sugetablett

Å suge på halspastiller kan fukte og lindre en sår og vondt hals, og kan også dempe hoste hvis du har det.

Bruk en saltvannsløsning

Saltvann nesedråper eller sprayer er tilgjengelig over alt. De er trygge – også for barn. Drypp flere dråper i et nesebor, og blåse slim og saltvann forsiktig ut. Gjenta prosessen på den andre siden.

Undersøke hos lege om du må ha antivirale medisiner

Du tar disse medikamentene så snart symptomene starter. De kan minske og forkorte influensa. Ring legen din hvis du har tegn på influensa og har en høyere risiko for komplikasjoner. Dette inkluderer personer som er 65 år eller eldre eller de som er yngre enn 2 år. Det inkluderer også personer med visse kroniske tilstander, inkludert problemer med lunger, hjerte, nyre, lever eller et svakt immunforsvar.

Relaterte artikler:

Influensasymptomer uten feber

Trening etter influensa

Om forfatteren

Legg inn kommentar