Hva hjelper mot halsbrann

Hvis du opplever halsbrann, kjenner du følelsen godt; en brennende følelse i brystet og halsen. Lær mer om hva som hjelper mot halsbrann.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det kan utløses av maten du spiser, spesielt krydret, fet eller sur mat. Eller kanskje du har gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), en kronisk tilstand med mange potensielle årsaker. Uansett årsak er halsbrann ubehagelig og upraktisk. Hva kan du gjøre når halsbrann rammer?

Løsne på klærne

Halsbrann skjer når innholdet i magen stiger opp i spiserøret, der magesyrer kan brenne vevet. I noen tilfeller kan du ha en episode av halsbrann fordi tette klær komprimerer magen. Hvis det er tilfelle, er det første du må gjøre å løsne beltet – eller buksene, kjolen eller annet som gjør at det strammer.

Stå rett

Holdningen din kan også bidra til halsbrann. Hvis du sitter eller ligger, kan du prøve å stå opp. Hvis du allerede står, kan du prøve å stå opp mer rett. En oppreist stilling legger mindre press på den nedre esophageal sphincter (LES). LES er en ring av muskler som hjelper til med å forhindre at magesyre stiger opp i spiserøret.

Heve overkroppen

Å legge seg kan gjøre halsbrann verre. Når det er sengetid, må du justere underlaget i sengen for å heve overkroppen. Målet bør være å løfte kroppen din fra livet og opp. Hvis du har en justerbar seng, må du stille den i en passende vinkel for å gi lettelse. Hvis sengen din ikke kan justeres, kan du endre vinkelen på soveflaten ved å bruke en kilepute.

Bland natron med vann

Du kan ha et halsbrannmiddel for hånden på kjøkkenet ditt uten å vite det. Natron kan berolige noen episoder av halsbrann ved å nøytralisere magesyren. For å gjøre dette, oppløse en teskje natron i et glass vann og drikk det sakte. Faktisk bør du drikke alt sakte når du har halsbrann.

Prøv ingefær

Ingefær har blitt brukt som et middel mot halsbrann i århundrer. Ingefær kan bidra til å lindre kvalme, så noen mener det kan være verdt å prøve også på halsbrann.

Vurdere å tilsette revet eller terninger ingefærrot til supper og annen mat. For å lage ingefærte, bruk rå ingefærrot, tørket ingefærrot eller ingefærteposer i kokende vann. Det er trolig best å unngå ingefærøl. Kullsyreholdige drikker er en vanlig utløser for halsbrann, og de fleste merker av ingefærøl er laget med kunstig smak.

Ta lakristilskudd

Lakrisrot er et annet middel som har blitt brukt til å behandle halsbrann. Det antas at det kan bidra til å øke slimhinnen i spiserøret, som kan beskytte spiserøret mot skade forårsaket av magesyre. Deglycyrrhizinated lakris (DGL) er et tilskudd som inneholder lakris som er behandlet for å fjerne mye av glykyrrhizin, en forbindelse som kan forårsake uønskede bivirkninger. Å spise for mye lakris eller DGL kan øke blodtrykket, senke kaliumnivået og forstyrre visse medisiner. Snakk alltid med legen din før du tar lakris eller DGL-tilskudd.

Drikk eplecidereddik

Eplecidereddik er et annet kjerringråd som noen mennesker bruker for å behandle halsbrann, og tror at det kan nøytralisere magesyre. Forskere foreslo at å drikke fortynnet eplecidereddik etter et måltid kan bidra til å lindre halsbrann hos noen mennesker. Imidlertid nådde disse effektene ikke nivået av statistisk signifikans, så det er behov for mer forskning. Hvis du bestemmer deg for å prøve dette middelet, må du fortynne eplecidereddik med vann og drikke det etter måltidet.

Bruk tyggegummi

Å tygge tyggegummi i en halv time etter måltider også bidra til å redusere halsbrann. Tyggegummi stimulerer spyttproduksjon og svelging. Dette kan bidra til å fortynne og fjerne magesyre fra spiserøret.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot halsbrann

Kjerringråd mot sår hals

Om forfatteren