HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Hva hjelper mot bihulebetennelse

En bihulebetennelse har lignende symptomer som forkjølelse, men varer vanligvis lenger. Hva hjelper mot bihulebetennelse?

Hvor lenge varer en bihulebetennelse?

En bihulebetennelse har lignende symptomer som forkjølelse. Symptomer på bihulebetennelse varer vanligvis ikke lenger enn 10 dager. Kronisk bihulebetennelse kan vare i 12 uker eller lenger. Sinusinfeksjoner blir nesten alltid bedre på egen hånd. Antibiotika hjelper ikke fordi en bihulebetennelse forårsaket av et virus eller en luftbåren irritasjon, som røyk. Men det er noen ting du kan gjøre for å prøve å fremskynde restitusjonen.

Hva hjelper mot bihulebetennelse?

Det finnes en rekke tiltak du kan gjennomføre hjemme for å lindre en bihulebetennelse.

Drikk mye vann

For å hjelpe deg med å spyle viruset ut av systemet ditt, må du sørge for at du er tilstrekkelig hydrert. Ha som mål å drikke minst ett glass vann annenhver time.

Spis immunforsterkende mat

For å bekjempe viruset, kan du legge til immunforsterkende mat som hvitløk, ingefær og løk til måltidene dine. For å bruke hvitløk medisinsk, anbefaler Verdens helseorganisasjon å spise 2 til 5 gram fersk hvitløk eller ta 300 til 1000 milligram hvitløksekstrakt per dag. Du kan også prøve å drikke ingefærte. Tilsett rå honning. Honning er fullpakket med antioksidanter, og har antibakterielle og soppdrepende egenskaper.

Tilsett fuktighet

Å holde bihulene dine hydrert kan bidra til å lindre presset. Her er noen tips til hydratiserte bihuler:

  • Om natten kan du sove med en luftfukter på soverommet ditt for å lindre neseblokkeringer om natten.
  • I løpet av dagen og før sengetid, bruk naturlige saltvannsnesespray. Disse kan kjøpes i ditt lokale apotek og brukes flere ganger om dagen for å hjelpe med å bryte opp lunger.
  • Utsett bihulene dine for å damp. Ta regelmessige varme dusjer og pust inn den fuktige luften. Du kan også fylle en bolle med kokende vann og lene over den i 10 minutter. Dekk både hodet og bollen med et tykt håndkle. Hold nesen 10 centimeter over vannet.

Rense bihulene med oljer

Eukalyptusolje kan bidra til å åpne bihulene og bli kvitt slim. En studie fant at hovedingrediensen i eukalyptusolje, cineole, hjalp mennesker med akutt bihulebetennelse raskere. Forsikre deg om at du bare bruker essensielle oljer av mat. Gni en dråpe av hver olje i ganen din, og drikk deretter et glass vann.

Ta det med ro

Det tar tid å komme over bihulebetennelse. Få god hvile for å hjelpe kroppen din å bekjempe infeksjonen.

Når bør du oppsøke hjelp for en bihulebetennelse

Kontakt legen din hvis du eller barnet ditt har:

  • en temperatur høyere enn 38 ° C
  • symptomer som har vart i mer enn 10 dager
  • symptomer som blir verre
  • symptomer som ikke lindres av OTC-medisiner
  • flere bihulebetennelser det siste året

Hvis du har en bihulebetennelse i åtte uker eller mer, eller har mer enn fire bihulebetennelser per år, kan du ha kronisk bihulebetennelse. Vanlige årsaker til kronisk bihulebetennelse er:

  • allergi
  • luftveisinfeksjoner

Hva er prognosene?

Sinusinfeksjoner er veldig vanlige. Symptomer forsvinner normalt på egen hånd innen 10 dager. OTC-medisiner og naturlige midler kan bidra til å lindre symptomene dine. Hvis symptomene dine varer mer enn 10 dager, snakk med legen din.

Relaterte artikler:

Vondt i bihulene uten forkjølelse

Hvorfor blir man tett i nesa

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet