Hva gjør antioksidanter

0
220
Hva gjør antioksidanter
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!Antioksidanter er stoffer som kan beskytte cellene dine mot frie radikaler, for å forebygge hjertesykdommer, kreft og andre sykdommer.

Hva gjør antioksidanter

Antioksidanter er stoffer som kan beskytte cellene dine mot frie radikaler, som kan spille en rolle i hjertesykdommer, kreft og andre sykdommer. Frie radikaler er molekyler som produseres når kroppen din bryter ned maten eller når du blir utsatt for tobakksrøyk eller stråling.

Antioksidanter, for eksempel vitamin C og E og karotenoider, kan bidra til å beskytte celler mot skader forårsaket av frie radikaler. Andre naturlig forekommende antioksidanter inkluderer flavonoider, tanniner, fenoler og lignaner. Plantebaserte matvarer er de beste kildene. Disse inkluderer frukt, grønnsaker, fullkorn, nøtter, frø, urter og krydder, og til og med kakao.

Som en bonus er frukt, grønnsaker og fullkorn som er rik på antioksidanter også typisk med mye fiber, lite mettet fett og kolesterol, og gode kilder til vitaminer og mineraler. Så nyt variasjonen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Hva er antioksidant

Bær med mest antioksidanter

Annonse fra MILRAB