20-50% RABATT!


OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Hva er ytre motivasjon

Ytre motivasjon fungerer. Det er derfor det fortsatt er mye brukt i dag, og kan ofte måles og justeres spesifikt (bonuser). Lær mer om hva ytre motivasjon er.

Hva er ytre motivasjon?

La oss finne ut hva ytre motivasjon er, og hvordan det fungerer. Ekstern motivasjon (også kjent som ytre motivasjon) betyr ikke at vi gjør noe for å oppnå indre oppfyllelse (indre motivasjon), men for å oppnå en belønning eller unngå straff. Det kan føles som mer en forpliktelse enn en aktivitet som vil gi deg glede eller oppfyllelse.

Ytre motivasjon kommer utenfra for å motivere mennesker. Det stammer fra ting som penger, anerkjennelse, berømmelse eller ros. Et eksempel er en elev som gjør leksene sine fordi de frykter foreldresanksjoner, ekstrinsisk motivert. Derimot, hvis de gjør det fordi de synes det er interessant eller tror at dette vil hjelpe dem å øve og forbedre ferdighetene sine, er de internt drevet (indre motivasjon).

Begge typer motivasjon jobber for å få oss i gang, men intensiteten, lysten og kvaliteten på resultatene våre kan være forskjellige.

Hvor godt fungerer ytre motivasjon?

Forskning bekrefter igjen og igjen at indre motivasjon er den foretrukne måten, hvis en person ønsker å ha en konsekvent drivkraft til å fullføre oppgaver, utføre det bedre eller forbedre seg selv.

Så det ser ut til at iboende insentiver er vinneren, uten tvil, men dette betyr ikke at eksterne belønninger er ineffektive. Ekstern motivasjon kan være effektivt, når det brukes riktig.

For det første er eksterne motivatorer utsatt for den såkalte hedonisk adapsjon (Hedonic Treadmill). Det betyr ganske enkelt at vi raskt blir vant til de gode tingene. Forskning forteller oss at hvis du får mer penger, en ny bil eller en annen ekstern belønning, har den god følelsen veldig kort levetid. Like etter trenger du et nytt trykk for å oppnå den samme følelsen. Det tar aldri slutt, akkurat som å løpe på en tredemølle.

Det er også noe forskning som bekrefter at når vi er eksternt drevet, er kvaliteten på prestasjonene, utholdenheten og kreativiteten vår ikke like god som med de indre motivatorene. Det har sannsynligvis å gjøre med “vil” mot “må” sinnstilstanden. Du starter med en annen tankegang, og du ender opp med et annet resultat.

Til slutt forteller studier oss at ekstern motivasjon kan forstyrre de interne, og faktisk redusere den. Det er et fenomen som kalles “overjusteringseffekten.” Enkelt sagt, hvis du likte å gjøre noe og begynte å bli belønnet for det, vil din indre driv for å gjøre det gradvis gå ned.

Uansett kan eksterne motivatorer fortsatt få deg til å handle. Tross alt kan ikke alt du gjør være veldig hyggelig og tilfredsstillende, ikke sant? Men hvis du trenger å oppnå noe du kanskje ikke helt har lyst til å gjøre, kan eksterne belønninger ofte presse deg gjennom den ekstra milen du trenger for å komme i mål, spesielt når det gjelder områdene i akademia (tenk karakterer) og arbeid (jobb, lønn og anerkjennelse).

Relaterte artikler:

Hva er indre motivasjon

Mangel på motivasjon

Om forfatteren

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!