Hva er vegetarianer

Den enkleste definisjonen av vegetarisme er et kosthold uten kjøtt. Lær mer om hva en vegetarianer er.

Hva er en vegetarianer?

Den enkleste definisjonen av vegetarisme er et kosthold uten kjøtt. Det er et bredt spekter. Lakto-ovo-vegetarianere unngår dyrekjøtt, men spiser egg og melkeprodukter. Veganere spiser ikke noen dyrebaserte produkter, inkludert melk, egg og honning. Andre er et sted i mellom.

Vegetariske dietter fortsetter å øke i popularitet. Årsakene til å følge et vegetarisk kosthold er varierte, og inkluderer helsemessige fordeler, for eksempel å redusere risikoen for hjertesykdom, diabetes og noen kreftformer. Likevel er noen vegetarianere avhengige av bearbeidet mat, som kan være rik på kalorier, sukker, fett og natrium. Og de spiser kanskje ikke nok frukt, grønnsaker, fullkorn og kalsiumrik mat, og går dermed glipp av næringsstoffene de gir.

Imidlertid, med litt planlegging, kan et vegetarisk kosthold dekke behovene til mennesker i alle aldre, inkludert barn, tenåringer og gravide eller ammende kvinner. Nøkkelen er å være oppmerksom på ernæringsbehovene dine, slik at du planlegger en diett som oppfyller dem.

Relaterte artikler:

Hvorfor bli vegetarianer

Hvordan bli vegetarianer

Om forfatteren