Hva er styrke

En persons fysiske styrke bestemmes av to faktorer; tverrsnittsarealet av muskelfibre rekruttert for å generere kraft og intensiteten i rekrutteringen.

Personer med en høy andel av type I langsomme muskelfibre vil være relativt svakere enn et lignende individ med en høy andel av type II raske trekkfibre, men vil ha større evne til fysisk utholdenhet. Den genetiske arven til muskelfibertypen setter de ytterste grensene for fysisk styrke mulig (uten bruk av forsterkende midler som testosteron), selv om den unike posisjonen bestemmes av trening. Individuelle muskelfiberforhold kan bestemmes gjennom en muskelbiopsi. Andre hensyn er evnen til å rekruttere muskelfibre til en bestemt aktivitet, leddvinkler og lengden på hvert lem. For et gitt tverrsnitt er kortere lemmer i stand til å løfte mer vekt. Evnen til å få muskler varierer også fra person til person, hovedsakelig basert på gener som dikterer mengden hormoner som skilles ut, men også på kjønn, alder, helse til personen og tilstrekkelige næringsstoffer i kostholdet. En maksimal test med én repetisjon er den mest nøyaktige måten å bestemme maksimal muskelstyrke på.

Måle styrke

Det er forskjellige måter å måle fysisk styrke på en person eller befolkning. Styrkeevneanalyse gjøres vanligvis innen ergonomi der en bestemt oppgave (eksempelvis løfte en vekt, skyve en vogn osv.) g / eller en holdning blir evaluert og sammenlignet med egenskapene til den delen av befolkningen som oppgaven er ment mot. De eksterne reaktive øyeblikkene og kreftene på leddene brukes vanligvis i slike tilfeller. Leddets styrkeevne er betegnet med mengden øyeblikk som muskelkraften kan skape i leddet for å motvirke det ytre øyeblikket.

Relaterte artikler:

Styrketrening hjemme

Hvorfor styrketrening

Om forfatteren

LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK