Hva er stivelse

Stivelse er den viktigste energikilden for menneskekroppen. Lær mer om hva stivelse er og i hvilken mat vi finner det.

Hva er stivelse?

Stivelse er et karbohydrat som naturlig finnes i mange korn og grønnsaker, som hvete, mais og poteter, ris, erter, bælgfrukter, maniok, søtpoteter og bananer etc.

Stivelse er den viktigste energikilden for menneskekroppen, og de fleste av oss konsumerer maten som inneholder stivelse (korn og grønnsaker) på daglig basis fordi vi trenger karbohydrater for å fungere. Stivelse kan også ekstraheres fra alle disse grønnsakene og kornene som skal brukes som en egen ingrediens av høy kvalitet eller for å lage andre stivelsesbaserte ingredienser.

Relaterte artikler:

Mat med mye stivelse

Mat med mye karbohydrater

Om forfatteren

LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK