ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |



Hva er normalt blodsukker

Lær mer om hva som er normalt blodsukker, og potensiell helserisiko ved å ha for høyt eller for lavt blodsukker.

Er høye nivåer av blodsukker farlig?

Høyt blodsukkernivå kan være farlig. Selv om høye blodsukkernivåer ofte gir symptomer som overdreven vannlating, overdreven tørst og sult og vekttap, over tid kan disse høye blodsukkernivåene forårsake parestesier i nedre ekstremiteter (stikkende og prikkende følelser) og / eller tap av følelse, uskarpt syn og en tendens til høyere risiko for infeksjoner og mange andre medisinske problemer, inkludert nyreskader og øyeskader, hjerteinfarkt og hjerneslag. Svært høye blodsukkernivåer (for eksempel 1000 eller mer mg / dL) kan forårsake diabetisk ketoacidose, noe som kan føre til tap av bevissthet og mulig død. Behandlingen for for høyt blodsukker involverer IV-væsker og insulin.

Er lavt blodsukkernivå farlig?

Lave blodsukkersymptomer kan forårsake problemer som sult, nervøsitet, svette, svimmelhet og til og med forvirring; hvis ubehandlet, kan lavt blodsukker (også kalt hypoglykemi) føre til bevisstløshet, anfall, koma eller død. Lavt blodsukkernivå begynner på 70 mg / dL eller mindre. Personer med diabetes som tar for mye medisiner (insulin) eller tar sin vanlige mengde, men deretter spiser mindre eller trener mer enn vanlig, kan utvikle hypoglykemi. Selv om det er mye sjeldnere, kan hypoglykemi utvikle seg hos noen mennesker uten diabetes når de tar medisin fra noen annen, har for høyt alkoholforbruk, utvikler alvorlig hepatitt eller utvikler en sjelden svulst i bukspyttkjertelen (insulinoma). Behandlingen for hypoglykemi er peroralt glukoseinntak; 15 gram sukker, for eksempel 1 ss sukker, honning, maissirup eller IV-væsker som inneholder glukose. Å kontrollere blodsukkernivået 15 minutter etter behandlingen er anbefalt.

Hva er normalt blodsukker?

Normalt blodsukkernivå er mindre enn 100 mg / dL, etter faste i minst åtte timer, og mindre enn 140 mg / dL to timer etter å ha spist.

I løpet av dagen har nivåene en tendens til å være på det laveste rett før måltider. For de fleste uten diabetes ligger blodsukkernivået før måltider rundt 70 til 80 mg / dL. For noen mennesker er 60 normalt; for andre er 90 normen.

Relaterte artikler:

Lavt blodsukker om morgenen

Høyt blodsukker om morgenen

Om forfatteren