Hva er normal muskelmasse for kvinner

0
1004
Hva er normal muskelmasse for kvinner
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Lær mer om hva som kan være normal muskelmasse for kvinner, og hvilke type målinger som kan gjennomføres for å beregne muskelmasse på kvinner.

Gjennomsnittlig muskelmasse for kvinner

AlderMuskelmasse i prosent
18-35 år31-33
36-55 år29-31
56-75 år27-30
76-85< 26

Hvordan måle muskelmasse for kvinner

Veldig forenklet er menneskekroppen sammensatt av fettmasse og mager (fettfri) masse. Fettmasse kan beregnes ved å bruke et prosentvis mål på hvor mye fett kroppen består av. Resten av vekten din kan betraktes som mager kroppsmasse, som inkluderer muskelmasse, organer, hud og bein osv. Det er mer komplisert å bare måle bare muskelmasse i kroppen.

Omkretsmålinger kan brukes for å overvåke endringer i muskelmasse. Ettersom omkretsmålingen også vil omfatte fettet som ligger under huden, vil endringer i kroppsfettet ditt påvirke resultatene. Derfor vil omkretsmål bare være et grovt estimat for muskelmasseendringer. Andre mulige estimater av muskelmasseendringer å vurdere inkluderer endringer i totalvekt og styrke, hvilende basal metabolsk rate og muskelproteinmarkører.

Beregne fettprosent og mager kroppsmasse for kvinner

En måte å måle mager kroppsmasse på, ifølge University of California, Berkeley, er å bruke en kroppsfettskala, som bruker bioelektrisk impedanseteknologi for å måle kroppsfettet ditt. Når kroppsfettet er beregnet, kan du trekke fra dette tallet fra 100 for å få din magre kroppsmasse. Den eneste ulempen med å bruke en kroppsfett skala er at de ofte er unøyaktige og flere variabler kan påvirke resultatene dine.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Med SpurtFat fettprosent kalkulator, kan du beregne din fettprosent og mager kroppsvekt. Du kan gjøre beregner i to kalkulatorer, der den ene baserer seg på statistiske data, mens den andre baserer seg på kroppsmål (hals, midje og hofte (kvinner)).

Relaterte artikler:

Normal muskelmasse mann

Hvor mange prosent muskler i kroppen

Annonse fra MILRAB