20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hva er mineraler

Mineraler hjelper kroppene våre med å utvikle seg og fungere, og er helt avgjørende for god helse. Lær mer om hva mineraler er.

Å vite om forskjellige mineraler og hva de gjør kan hjelpe deg med å sørge for at du får nok av mineralene du trenger.

Mineraler

Mineraler er de elementene på jorden og i matvarer som kroppen vår trenger for å utvikle og fungere normalt. De som er avgjørende for helsen inkluderer kalsium, fosfor, kalium, natrium, klorid, magnesium, jern, sink, jod, krom, kobber, fluor, molybden, mangan og selen.

Antioksidanter

Antioksidanter er stoffer som kan forhindre eller forsinke noen typer celleskader. Eksempler inkluderer beta-karoten, lutein, lykopen, selen og vitamin C og E. De finnes i mange matvarer, inkludert frukt og grønnsaker. De er også tilgjengelige som kosttilskudd. De fleste undersøkelser har ikke vist antioksidanttilskudd for å være nyttige for å forebygge sykdommer.

Kalsium

Kalsium er et mineral som finnes i mange matvarer. Nesten alt kalsium lagres i bein og tenner for å gjøre dem sterke og holde dem sterke. Kroppen din trenger kalsium for å hjelpe muskler og blodkar til å trekke seg sammen og utvide seg, og for å sende meldinger gjennom nervesystemet. Kalsium brukes også til å frigjøre hormoner og enzymer som påvirker nesten alle funksjoner i menneskekroppen.

Elektrolytter

Elektrolytter er mineraler i kroppsvæsker. De inkluderer natrium, kalium, magnesium og klorid. Når du er dehydrert, har ikke kroppen din nok væske og elektrolytter.

Jod

Jod er et mineral som finnes i noen matvarer. Kroppen din trenger jod for å lage skjoldbruskhormoner. Disse hormonene styrer kroppens stoffskifte og andre funksjoner. De er også viktige for utvikling av bein og hjerne under graviditet og barndom.

Jern

Jern er et mineral. Det er også lagt til noen matvarer og er tilgjengelig som et kosttilskudd. Jern er en del av hemoglobin, et protein som transporterer oksygen fra lungene til vevet. Det hjelper til med å gi oksygen til muskler. Jern er viktig for cellevekst, utvikling og normale kroppsfunksjoner. Jern hjelper også kroppen til å lage noen hormoner og bindevev.

Magnesium

Magnesium er et mineral som naturlig finnes i mange matvarer, og tilsettes til andre matvarer. Det er også tilgjengelig som kosttilskudd og finnes i noen medisiner. Det hjelper kroppen din å regulere muskel- og nervefunksjon, blodsukkernivå og blodtrykk. Det hjelper også kroppen din å lage protein, bein og DNA.

Fosfor

Fosfor er et mineral som hjelper til å holde beinene sunne. Det hjelper også med å holde blodkar og muskler i arbeid. Fosfor finnes naturlig i matvarer rik på proteiner, som kjøtt, fjærfe, fisk, nøtter, bønner og meieriprodukter. Fosfor tilsettes også i mange bearbeidede matvarer.

Kalium

Kalium er et mineral som celler, nerver og muskler trenger for å fungere skikkelig. Det hjelper kroppen din å regulere blodtrykket, hjerterytmen og vanninnholdet i cellene. Det hjelper også med fordøyelsen. De fleste får alt kalium de trenger av det de spiser og drikker. Den er også tilgjengelig som kosttilskudd.

Selen

Selen er et mineral som kroppen trenger for å holde seg frisk. Det er viktig for reproduksjon, skjoldbruskfunksjon og DNA-produksjon. Det hjelper også med å beskytte kroppen mot skader forårsaket av frie radikaler (ustabile atomer eller molekyler som kan skade celler) og infeksjoner. Selen er til stede i mange matvarer, og tilsettes noen ganger til andre matvarer. Den er også tilgjengelig som kosttilskudd.

Natrium

Bordsalt består av elementene natrium og klor – det tekniske navnet på salt er natriumklorid. Kroppen din trenger litt natrium for å fungere skikkelig. Det hjelper med funksjonen til nerver og muskler. Det hjelper også å holde riktig væskebalanse i kroppen din.

Sink

Sink, et mineral som mennesker trenger for å holde seg frisk, finnes i celler i hele kroppen. Det hjelper immunforsvaret med å bekjempe invaderende bakterier og virus. Kroppen trenger også sink for å lage proteiner og DNA, det genetiske materialet i alle celler. Under graviditet, barndom og barndom trenger kroppen sink for å vokse og utvikle seg ordentlig. Sink hjelper også sår til å gro og er viktig for vår evne til å smake og lukte. Sink finnes i et bredt utvalg av matvarer, og finnes i de fleste multivitamin / mineraltilskudd.

Relaterte artikler:

Mineraler og sporstoffer

Symptomer på jernmangel

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!