HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Hva er mager muskelmasse?

Lær mer om hva mager muskelmasse er og hvordan du kan øke denne muskulaturen gjennom trening.

Definisjon på mager muskelmasse

Mager muskel er et bredt begrep som brukes når du snakker om kroppssammensetning. Både estetisk og av generelle helsemessige årsaker er det en god ting å ha mye mager muskelmasse sammenlignet med fett.

Hva er muskelvev?

Muskelvev består av celler som trekker sammen og forlenger seg for å lette bevegelse av forskjellige kroppsdeler. Cellene kalles ofte muskelfibre fordi de er lange og slanke. Muskelvev forsynes med blod via et nettverk av blodkar som løper gjennom det.

Det er tre typer muskelvev i kroppen:

  • Glatt muskel omgir organene dine og kontrollerer ufrivillige bevegelser, for eksempel blink og pust.
  • Hjertemuskulatur kontrollerer spesielt sammentrekninger av hjertemuskelen for å pumpe blod i hele kroppen.
  • Skjelettmuskulatur fester seg til beina og er ansvarlig for frivillige bevegelser, for eksempel å gå.

Alle tre typer muskler bidrar til din totale mager kroppsmasse. Skjelettmuskulatur er den typen som kan gjøres større og sterkere med motstandstrening. Hjertemuskulaturen kan også styrkes med regelmessig trening.

Mager muskulatur vs mager muskelmasse

Mager muskelmasse er misvisende All muskulatur er mager, noe som betyr at den ikke inneholder fett. Mager muskelmasse forveksles noen ganger med mager kroppsmasse, som er den samlede vekten på muskler, bein, leddbånd, sener og indre organer. Mager kroppsmasse består av en liten mengde essensielt fett som finnes i benmargen og indre organer.

Du har kanskje også hørt begrepet fettfri masse. Dette er din totale kroppsvekt minus mager muskelmasse. De fleste metoder for å måle kroppssammensetning måler fett mot fettfri masse.

Beregne din fettprosent

SpurtFat fettprosent kalkulator lar deg enkelt beregne din fettprosent, basert på statiske data og kroppsmål. Legg inn alder, høyde og vekt for å måle din fettprosent, og for å estimere fordeling mellom kroppsfett og kroppsmasse. Kalkulatoren beregner også BMI.

Hvordan trene opp mager muskulatur

Du kan forbedre kroppssammensetningen og senke fettprosenten din ved å bygge mager masse. Motstandstrening bryter ned muskelfibrene, hvoretter cellene reparerer seg og blir større og sterkere. Når du utfordrer musklene gradvis, kan det gi enda større gevinst i form av masse og styrke.

Relaterte artikler:

Hva er normal muskelmasse for kvinner

Normal muskelmasse mann

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!