Hva er grønnsaker

0
27
Hva er grønnsaker
Foto: Nathan Dumlao - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

De fleste vet at frukt og grønnsaker er viktig i kostholdet, men ikke så mange er kjent med forskjellene mellom dem. Lær mer om forskjellen mellom frukt og grønnsaker.

Forskjellen mellom frukt og grønnsaker

Når det gjelder struktur, smak og ernæring, er det mange forskjeller mellom frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker er klassifisert både fra et botanisk og kulinarisk synspunkt. Botanisk klassifiseres frukt og grønnsaker avhengig av hvilken del av planten de kommer fra. En frukt utvikler seg fra blomsten til en plante, mens de andre delene av planten er kategorisert som grønnsaker. Frukt inneholder frø, mens grønnsaker kan bestå av røtter, stilker og blader. Fra et kulinarisk perspektiv klassifiseres frukt og grønnsaker ut fra smak. Frukt har generelt en søt eller syrlig smak og kan brukes i desserter, snacks eller juice. Grønnsaker har en mer mild eller salte smak og blir vanligvis spist som en del av et tilbehør eller hovedrett.

Frukt som ofte er forvekslet med grønnsaker

Du har sannsynligvis god oversikt over hvilke matvarer som klassifiseres som frukt og hva som regnes som grønnsaker, i det minste i kulinariske termer. Imidlertid er det flere planter som er teknisk sett frukt, selv om de ofte blir klassifisert som grønnsaker på grunn av deres smak. Tomater er det mest kjente og kontroversielle eksemplet på dette. Botanisk sett passer tomater til definisjonen av en frukt. Imidlertid blir de fortsatt ofte referert til som grønnsaker på grunn av smaksprofilen.

Noen andre vanlige eksempler på frukt som forveksles med grønnsaker inkluderer:

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

  • Squash
  • Avokado
  • Agurker
  • Paprika
  • Eggplanter
  • Oliven
  • Gresskar

Relaterte artikler:

Vitaminer i frukt

Vitaminer i grønnsaker

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!