HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Hva er en god livsstil

God helse er ikke bare fravær av sykdom, men også en tilstand av fullstendig fysisk, psykisk og sosial velvære. Lær mer om hva som kan være en god livsstil.

Dette betyr å spise et balansert kosthold, trene regelmessig, unngå tobakk og rusmidler og sørge for tilstrekkelig med hvile. Kroppene våre er som maskiner som krever en balanse mellom protein, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler og vann for å holde seg i god stand. Hvis dette kommer i ubalanse, kan det gå utover helsen din.

Hvor viktig er et balansert kosthold?

Et balansert kosthold betyr bare å spise så mange kalorier som du bruker i løpet av dagen. Eventuelt overskudd lagres som fett hvis du spiser mer enn du forbrenner.

Fordelene med et balansert kosthold er:

  • et sterkt immunsystem for å forebygge og bekjempe infeksjoner;
  • lavere risiko for visse typer kreft;
  • lavere blodtrykk;
  • en sunn vekt;
  • mer energi;
  • viktige næringsstoffer for å støtte vevsvekst.

Hva slags mat bør jeg unngå?

Mange kjøper ferdigmat og lager i mindre grad mat fra bunnen av, og det er lett å skjønne hvorfor. Vi har ofte dårlig tid, og billige, sterkt bearbeidede matvarer er alltid tilgjengelig. Bearbeidede, usunne matvarer har imidlertid en negativ innvirkning på helsen vår. Her er noen eksempler på denne typen mat:

  • søppelmat, som chips og sjokolade, er høyt i kalorier, men lav i næringsverdi;
  • hurtigmat, for eksempel hamburgere og stekt kylling, tilberedes og serveres raskt, men inneholder mye fett;
  • ferdigmat har ofte for mye salt og sukker.

Hvor viktig er det å holde seg aktiv?

Kroppen din er ikke laget for å sitte. Hvis ledd og muskler skal holdes i god stand, trenger de regelmessig mosjon. Hvis du slutter å gå, vil de ikke fungere optimalt. Kroppen din synes det er mye lettere å håndtere trusler som sykdom, skade eller sporadisk sukkerholdig eller fet mat hvis du er aktiv. Trening hjelper deg også med å opprettholde en sunn holdning til problemer og mentalt press. Du får mindre kroppsfett, blir lettere sliten og føler deg bedre. Trening gir deg større fleksibilitet og styrke, forebygger kjedsomhet og hjelper deg med å sove. Det kan også hjelpe deg med å finne nye venner og lære nye ferdigheter.

Relaterte artikler:

Vegansk livsstil

Sunnere livsstil

Om forfatteren

Av Spurt