ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hva er definisjonen på fysisk helse

Fysisk helse er avgjørende for generelt velvære og er den mest synlige av de forskjellige dimensjonene av helse. Lær mer om fysisk helse.

Fysisk helse inkluderer også sosial, intellektuell, emosjonell, åndelig og miljømessig helse. Noen av de mest åpenbare og alvorlige tegnene på at vi er usunne, vises fysisk. Å takle denne dimensjonen er avgjørende for alle som prøver å opprettholde generell helse og velvære.

Hva er fysisk helse?

Tradisjonelle definisjoner av fysisk helse før begynnelsen av moderne medisin ville ha betraktet noen som er fysiske friske, hvis han eller hun ikke var rammet av en alvorlig sykdom. Med moderne medisinske innovasjoner kom lengre levetid, endret vi måten vi definerer fysisk helse på. Dagens definisjon kan vurdere alt fra fravær av sykdom til kondisjonsnivå.

Mens fysisk helse består av mange komponenter, er det en liste over de viktigste områdene som bør tas opp:

  • Fysisk aktivitet – inkluderer styrke, fleksibilitet og utholdenhet
  • Ernæring og diett – inkluderer næringsinntak, væskeinntak og sunn fordøyelse
  • Alkohol og narkotika – inkluderer avholdenhet fra eller redusert forbruk av disse stoffene
  • Medisinsk egenomsorg – inkluderer å adressere mindre plager eller skader og oppsøke nødhjelp etter behov
  • Hvile og søvn – inkluderer periodisk hvile og avslapning, sammen med søvn av høy kvalitet

Komponenter innenfor fysisk helse

Nedenfor er måter som hvert viktige område for fysisk helse kan adresseres gjennom livsstilsvalg:

Fysisk aktivitet: De fleste sunne barn og voksne bør være aktive på daglig basis. Dette bør være en kombinasjon av både rolig fysisk aktivitet og strukturert trening. Eksempler på rolig fysisk aktivitet inkluderer fotturer, sykling og turgåing. Eksempler på mer strukturerte treningsformer inkluderer styrketrening, løping og sport.

Ernæring og kosthold: Et godt balansert kosthold bør inneholde karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Begrensning av spesifikke næringsstoffer bør bare gjøres under tilsyn av en lisensiert helsepersonell. Væske, ideelt sett i form av rent vann, bør konsumeres regelmessig. Måltider og snacks bør inntas hele dagen, og porsjonsstørrelser bør være fornuftige.

Alkohol og narkotika: Stoffer som endrer humør eller andre kroppslige prosesser, bør begrenses eller unngås. De med vanedannende tendenser eller andre helserisikoer, bør vurdere full avholdenhet fra disse stoffene.

Medisinsk egenomsorg: Grunnleggende ting, som bandasjer, pastiller og smertestillende medisiner uten resept, bør være lett tilgjengelig hjemmefra. Langvarig hoste, feber eller andre plager bør adresseres gjennom primærpleie. Nødbehandling bør søkes når tegn og symptomer er signifikante eller livstruende.

Hvile og søvn: Selv om regelmessig aktivitet er viktig for fysisk helse, er det like viktig å la kroppen hvile. Å bruke tid på å slappe av eller ta korte lur kan hjelpe til med å forynge kroppen. Søvn skal foregå i et stille, mørkt miljø og skal vare i ca 7-9 timer. Konsekvent søvn som er mye kortere eller lengre enn denne varigheten, eller som er av lav kvalitet, må kanskje behandles av helsepersonell.

Relaterte artikler:

Hvorfor er fysisk aktivitet viktig

Hva er fysisk aktivitet

Om forfatteren