Hva er crossfit

0
141
Hva er crossfit
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!CrossFit ble en superpopulær trening for noen år siden, da det startet opp på treningsstudioene. Lær mer om hva crossfit er.

Med all denne publisiteten, har du kanskje lurt på om crossfit er noe for deg. Før du starter opp, bør du derfor vite noe om hva crossfit er, for å avgjøre om det er riktig trening for deg.

Hva er CrossFit?

Crossfit er en form for intervalltrening med høy intensitet, en styrke- og kondisjonstrening som består av funksjonell bevegelse utført på med høy intensitet. Mange av treningsøktene har variasjoner av knebøy, push-ups og vektløfting som varer en bestemt tid for å hjelpe til med å bygge muskler. Treningsøktene er så effektive på grunn av deres vekt på elementene belastning, distanse og hastighet, som hjelper deltakerne med å utvikle høye nivåer av kraft og hurtighet. Treningen kan innebære bruk av forskjellig utstyr for å oppnå dette, inkludert romaskin, spinningsykler, medisinballer, ringer og plyokasser. CrossFit er skalerbart og modifiserbart for alle treningsnivåer, så det kan skreddersys for å oppfylle dine mål og nåværende treningsnivå.

Skaderisiko forbundet med CrossFit-trening

Som med alle treningsøkter med høy intensitet er det en viss skaderisiko involvert. En studie fant at 20 prosent av CrossFit-deltakerne som ble undersøkt skadet seg mens de gjennomførte CrossFit treningsøkter, noe som kan innebære at 20 prosent av mennesker som utfører CrossFit-treningsøkter regelmessig, kan bli skadet på et tidspunkt. Skader vil vanligvis oppstå når en utøver blir utmattet, som fører til at belastningen forskyves fra et område i kroppen til områder som ikke kan håndtere stresset.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Hva er crossfit trening

Svømme som trening

Annonse fra MILRAB