Hva er BMI

0
35
Hva er BMI
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Kroppsmasseindeks (BMI) er en formel som bruker vekt og høyde for å estimere kroppsfett. Lær mer om hva BMI er og hvordan beregne den.

En høy BMI er assosiert med økt risiko for kroniske sykdommer som hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2-diabetes hos voksne. BMI gir et rimelig estimat av kroppsfett for de fleste. Imidlertid har det begrensninger. For eksempel kan BMI:

  • Undervurdere kroppsfett for eldre voksne eller personer med lav muskelmasse
  • Overvurdere kroppsfett for folk som er veldig muskuløse og i god fysisk form

I tillegg kan BMI undervurdere risikoen for personer av asiatisk avstamning, delvis fordi det ikke påvirker risikoen som følge av overflødig magefett. Derfor er det nyttig å se på midjestørrelse (målt litt over hoftebeinet hos voksne) i tillegg til BMI. Helserisiko øker med økende midjestørrelse, uavhengig av BMI. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om BMI eller midjestørrelse.

Beregne din BMI

Legg inn din vekt og lengde i kalkulatoren under, og du vil få din BMI, samt en beskrivelse hva dine BMI tall betyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Relaterte artikler:

SpurtWeight

SpurtDiet

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!