Hva er bærekraftig mat

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hva er bærekraftig mat og landbruk? Avhengig av hvem du spør, kan det bety litt forskjellige ting.

Spørsmålet blir ofte stilt: Hva er bærekraftig mat og landbruk? De fleste ser ut til å være enige om at bærekraftig er en goMen det ser også ut til å bety noe litt annerledes avhengig av hvem du spør.

Et bærekraftig landbruk kan på sikt være å:

  • Tilfredsstille menneskelig mat og fiberbehov.
  • Forbedre miljøkvaliteten og naturressursgrunnlaget landbruksøkonomien er avhengig av.
  • Utnytte den mest effektive bruken av ikke-fornybare ressurser og ressurser på gården, og integrere eventuelt naturlige biologiske sykluser og kontroller.
  • Opprettholde den økonomiske levedyktigheten til gårdsdriften.
  • Forbedre livskvaliteten for bønder og samfunnet som helhet

Forbrukerne spiller en viktig rolle for miljøet der vi bor, og der barna våre skal bo etter at vi er borte. Det er viktig for folk å vite kilden til maten de spiser; hvordan den er vokst, oppvokst, fanget og tilberedt. Kunnskapsrike forbrukere kan ta valg som støtter bærekraftig landbruk og mat. Vi vil at folk skal kjøpe fra de som har en profil som beskytter miljøets helse.

Relatert: Eksempler på bærekraftig utvikling

De mest bærekraftige matprodusentene er familiebønder og de familieeide bedriftene som har en personlig tilknytning til landet og maten de lager. Folk som tilbereder mat ved å bruke familieoppskrifter som har gått i arv og oppskrifter de selv utviklet, ønsker å bruke de naturlige ingrediensene som er tilgjengelige. De beste familiebøndene og gårdbrukerne ser på seg selv som forvaltere av landet. De vil at landet skal være sunt og produktivt når de gir det videre til en ny generasjon.

Store, bedriftsøkonomiske bedrifter driver gårder i fabrikkstil med mål om å redusere produksjonskostnadene. Giftige sprøytemidler og kjemisk gjødsel brukes for å maksimere utbyttet per dekar. Veksthormoner og antibiotika gitt til dyr er ikke det vi ønsker i kostholdet vårt. Frukt og grønnsaker plukkes før de er modne for å forlenge holdbarheten. Jordbruksgigantene ser den genetiske modifiseringen av frø, korn og dyr som et middel til større fortjeneste.

Det er ikke bare et sunt miljø, næringsrik spising og god smak som gjør at vi ønsker bærekraftig mat. Familiegårder, familiebedrifter og familieeide småbedrifter er avgjørende for en bærekraftig økonomi. Å holde familier på landet sitt og tjene på en rimelig levevis bevarer en rik arv, opprettholder samfunn og støtter vårt lands beste tradisjoner.

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar