20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Hva “eksperter” sier om slanking

Tilbydere av dietter av og slankekurer lover deg at du kan gå ned 2 kg i uka eller 10 kg i måneden. Lær mer om hva eksperter sier om slanking, og hva som faktisk får deg ned i vekt.

Hvordan gå ned i vekt fortest mulig

Mange som ønsker å gå ned noen ekstra kilo stiller seg spørsmålet om hvordan gå ned i vekt fortest mulig. Det vet kvakksalvere som tilbyr deg knallharde dietter og helseskadelige slankekurer med pulver og piller. De lover deg at du skal gå ned raskt og effektivt i løpet av kortest mulig tid, men sier lite om hvordan du skal greie å opprettholde ønsket kroppsvekt. Du er absolutt ikke i mål når du har nådd vekten du ønsker. Det er da jobben begynner. Såkalte eksperter lover deg alt mulig for at du skal kjøpe tilgang til dietter eller slankekurer i alle mulige varianter. Du vil nesten alltid gå like fort opp igjen i vekt som du gikk ned, hvis du følger en knallhard diett eller slankekur. Årsaken til det er at ingen greier å sulte seg særlig lenge før man går på en sprekk, og kanskje starter overspiser. En annen ting er at å gå på sultekurer setter kroppen i sparemodus, og du vil forbrenne enda mindre enn du vanligvis ville ha gjort. Den beste måten du kan slanke deg på er å trene regelmessig, og ha et sunt og balansert kosthold.

Trening og slanking

Å trene regelmessig er det smarteste du kan gjøre for å gå ned i vekt. Når du trener regelmessig vil det bidra til å opprettholde en høyere forbrenning. En vedvarende høyere forbrenning vil gjøre det enklere å gå ned i vekt og greie å opprettholde vekten. Første utfordring for deg er hvordan du skal greie å gjøre trening til en rutine. Det kan ta alt fra 2-8 måneder å gjøre trening til en rutine. Det er lenge, og du må trene smart for å greie å holde motivasjonen oppe for trening. En måte å gjøre det på er å trene kortere treningsøkter og oftere. Trene korte, effektive treningsøkter med vekslende intensitet. Kortere treningsøkter er enklere å få gjennomført i en travel hverdag, og vekslende intensitet vil gi deg maksimal forbrenning av både fett og kalorier. Trening med lavere intensitet vil forbrenne mer fett, mens trening med høyere intensitet vil forbrenne mer kalorier.

Matplan for å gå ned i vekt

Å gå gradvis over til et sunnere kosthold, sammen med trening, vil være den mest effektive måten du kan gå ned i vekt på. Spis sunn mat med færre kalorier som gir en god metthetsfølelse. Det handler om å endre livsstil. Trener du regelmessig og spiser sunt, kan det bidra til at du har idealvekten din gjennom hele livet, og unngår den evige runddansen der du hele tiden går opp og ned i vekt. Spis mye grønnsaker, belgfrukter, bær og frukt. Spis nøtter og hold deg til grove kornprodukter, fullkornspasta, villris og poteter. Kylling, fisk og egg er gode alternativer. Styr unna sukkerholdige drikker, også juice, og prøv å begrense sukkerinntaket så mye som mulig. Drikk vann, te og kaffe.

Vær din egen ekspert når du skal slanke deg

Bruk sunn fornuft når du skal slanke deg. All sunn fornuft tilsier at det å gå ned 2 kg i uka ikke er gjennomførbart på sikt, og vil uunngåelig føre til at du går like raskt opp igjen. Mange ekspert på områder tenker kun på økonomisk vinning, og bryr seg lite om hvorvidt du greier å slanke deg, og enda mindre om du greier å opprettholde vekten. Ha heller som mål å ha en gradvis vektreduksjon gjennom trening og et sunt kosthold.

Relaterte artikler:

Slanking på den enkle måten

Effektiv slanking med trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%