HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Hva du må gjøre for å få en lavere BMI

Har du en BMI som er for høy, og sliter med å komme ned i normalvekt? Lær mer hva du må gjøre nå for å komme ned i normalvekt og få en lavere BMI.

BMI tabell for kvinner og menn

Verdens helseorganisasjon har gjort følgende vurderinger av sammenhengen mellom BMI (kg/m2) og helse for voksne, uansett alder og kjønn:

KlassifiseringBMISykdomsrisiko
Undervekt18,4 eller lavereLav for diabetes, økt for andre helseproblemer
Normalvekt18,5-24,9Lav
Overvekt25,0-29,9Økt for diabetes
Fedme, grad 130-34,9Økt for diabetes
Økt dødelighet
Fedme, grad 235-39,9Høy risiko for flere helseproblemer
Økt dødelighet
Fedme, grad 340,0 eller høyereYtterligere økt helserisiko

1. Trening for å få en lavere BMI

For å få en lavere BMI er trening det første tiltaket du bør iverksette. Variert trening med vekslende intensitet kan øke forbrenningen av både fett og kalorier. Trening med lavere intensitet vil gi høyere forbrenning av fett, mens trening med lavere intensitet vil gi høyere forbrenning av kalorier. Følg et treningsprogram for å gå ned i vekt. Et treningsprogram vil gjøre det enklere for å motivere seg for trening, og vite når hva du skal trene, når, hvor mye og med hvilken intensitet du skal trene.

2. Sunt kosthold for å få en lavere BMI

Et sunt og balansert kosthold sammen med trening den beste måten du kan komme ned i normal vekt, med en BMI mellom 19-25. Spis mye grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær. Spis grove kornprodukter, fullkornspasta, villris og poteter. Kylling, fisk og egg er gode alternativer. Styr unna sukker og sukkerholdige drikker, også juice.

3. Gå gradvis over til en sunnere livsstil

Ha en gradvis økning i treningsmengde som er i takt med hva kroppen din tåler av belastning. Gå gradvis over til et sunnere kosthold. Start med å kutte ut sukker og sukkerholdige drikker. Det vil på sikt gi god effekt når du skal ha en lavere BMI. Ved å gå gradvis over til en sunnere livsstil, øker du dine sjanser for å lykkes. Livsstilsendring tar tid, men belønningen er høyere kvalitet på livet ditt.

Relaterte artikler:

BMI og idealvekt for menn

BMI kalkulator for å beregne din idealvekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet