Hva bør man unngå å spise for å gå ned i vekt

0
150
Hva bør man unngå å spise for å gå ned i vekt
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Maten du spiser kan ha stor innvirkning på vekten din. Lær mer om hva man bør unngå å spise for å gå ned i vekt.

Noen matvarer, som yoghurt rik på fett, kokosnøttolje og egg, hjelper til med vekttap. Andre matvarer, spesielt bearbeidede og raffinerte produkter, kan få deg til å gå opp i vekt. Her er 11 matvarer du må unngå når du prøver å gå ned i vekt.

Pommes frites og potetgull

Pommes frites og potetgull er usunt og fetende. På den annen side er hele kokte poteter veldig sunne og hjelper deg med å holde deg mett.

Søte drikker

Sukkerholdige drikker kan påvirke vekten og den generelle helsen din negativt. Hvis vekttap er målet ditt, kan det gi stor innvirkning å slutte med brus og lignende drikke.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Loff

Hvitt brød eller loff er laget av veldig fint mel, og kan øke blodsukkernivået og føre til overspising. Imidlertid er det mange andre typer brød du kan spise.

Sukkertøy og smågodt

Sukkertøy og smågodt består av usunne ingredienser som sukker, raffinert mel og tilsatte oljer. De inneholder mye kalorier, men er ikke veldig mettende.

De fleste fruktjuicer

Fruktjuice inneholder mye kalorier og tilsatt sukker, men inneholder vanligvis ikke fiber. Det er best å holde seg til hel frukt.

Bakverk, kjeks og kaker

Bakverk, kaker og kaker inneholder ofte store mengder tilsatt sukker, raffinert mel og noen ganger transfett. Disse matvarene inneholder mye kalorier, men er ikke veldig mettende.

Alkohol

Hvis du prøver å gå ned i vekt, bør du vurdere å kutte ned på alkohol eller kutte det helt ut.

Iskrem

Butikkkjøpt is er rik på sukker, og hjemmelaget is er et bedre alternativ. Husk å være oppmerksom på porsjoner, da det er veldig enkelt å spise for mye iskrem.

Pizza

Kjøpepizzaer lages ofte av sterkt raffinerte og bearbeidede ingredienser. En hjemmelaget pizza med sunnere ingredienser er et mye bedre alternativ.

Høykalori kaffedrikker

Vanlig, svart kaffe kan være veldig sunt og hjelpe deg med å forbrenne fett. Imidlertid er kaloririke kaffedrikker som inneholder kunstige ingredienser veldig usunne og fetende.

Mat med høyt tilsatt sukker

Tilsatt sukker er en av de mest usunne ingrediensene i det moderne kostholdet. Mange produkter, som fettfattige og fettfrie matvarer, virker sunne, men er fylt med sukker.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for å gå ned i vekt

Gå ned i vekt fort

Annonse fra MILRAB