Hva bør jeg spise for å gå ned i vekt

Deilig mat som hjelper deg med å gå ned i vekt? Det høres for godt ut til å være sant. Lær mer om hva du bør spise for å gå ned i vekt.

Ingen tvil: Vekttap koker ned til enkel matematikk. Du må spise færre kalorier enn du forbrenner. Visse matvarer kan hjelpe deg å gå ned i vekt, fordi de hjelper deg å føle deg mett lenger og hjelper til med å dempe crawings. Det finnes mat som til og med øker stoffskiftet.

Bønner

Rimelige, mettende og allsidige bønner er en viktig kilde til protein. Bønner er også høye i fiber og tar lang tid å fordøye. Det betyr at du føler deg mett lenger, noe som kan hindre deg i å spise mer.

Suppe

Start et måltid med en kopp suppe, og du kan ende opp med å spise mindre. Det spiller ingen rolle om suppen er tykk eller moset, så lenge den er buljongbasert. Du vil holde suppen til 100 til 150 kalorier per porsjon. Så dropp klattene med fløte eller smør.

Mørk sjokolade

Vil du nyte sjokolade mellom måltidene? Velg en firkant eller tre med mørk sjokolade. I en studie spiste sjokoladeelskere som fikk mørk sjokolade 15 % mindre pizza noen timer senere enn de som hadde spist vanlig melkesjokolade.

Purerte grønnsaker

Du kan legge til flere grønnsaker i kostholdet ditt, og likevel kutte ned på kaloriene du spiser, alt på samme tid. Da Penn State-forskere la purert blomkål og zucchini til mac and cheese, virket det som om folk likte retten like godt. Men de spiste 200 til 350 færre kalorier. Disse sunne grønnsakene gjorde retten ekstra mettende.

Yoghurt med bær

En proteinrik frokost kan hjelpe deg å motstå crawings gjennom dagen. I en studie av en gruppe overvektige unge kvinner, følte de som startet dagen med 35 gram protein – det er sannsynligvis mye mer enn du spiser – mettere med en gang. Kvinnene spiste en frokost på 350 kalorier som inkluderte egg og en pølse. Effekten av den proteinrike frokosten så ut til å vare utover kvelden, da kvinnene spiste mindre av fete, sukkerholdige varer enn kvinnene som hadde frokostblanding til frokost.

Nøtter

For en god matbit på løpeturen, ta en liten håndfull mandler, peanøtter, valnøtter eller pekannøtter. Forskning viser at når folk spiser nøtter, spiser de automatisk mindre ved senere måltider.

Epler

Hopp over eplejuicen og eplemosen og velg i stedet eple. Hel frukt demper appetitten på en måte som fruktjuicer og sauser ikke gjør. En grunn er at rå frukt har mer fiber. I tillegg sender tygging signaler til hjernen din om at du har spist noe betydelig.

Yoghurt

Enten du foretrekker gresk eller naturell, kan yoghurt være bra for midjen din. En Harvard-studie fulgte mer enn 120 000 mennesker i et tiår eller lenger. Yoghurt, av all maten som ble sporet, var mest knyttet til vekttap. Det beviser ikke at yoghurt forårsaket vekttap, men det skilte seg ut blant andre matvarer.

Grapefrukt

Ja, grapefrukt kan virkelig hjelpe deg med å gå ned i vekt, spesielt hvis du er i faresonen for diabetes. Forskere ved Scripps Clinic i San Diego fant at når overvektige mennesker spiste en halv grapefrukt før hvert måltid, gikk de ned i gjennomsnitt 1,5 kg over 12 uker. Å drikke grapefruktjuice ga de samme resultatene. Men grapefruktjuice har ingen beviste «fettforbrennende» egenskaper – det kan bare ha hjulpet folk til å føle seg mette.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Vær forsiktig: Du kan ikke ha grapefrukt eller grapefruktjuice hvis du bruker visse medisiner, så sjekk etiketten på alle reseptene dine, eller spør apoteket eller legen din.

Relaterte artikler:

Sunn mat for å gå ned i vekt

Mat for å gå ned i vekt

Referanser

Om forfatteren