20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hva binder magen ved diare

Diaré kan slå til på de minst beleilige tidspunkt, for eksempel under en ferie. Lær mer om hva som binder magen når du får diaré.

Hva binder magen ved diaré?

Men mens diaré ofte forbedres av seg selv i løpet av to til tre dager, kan noen få midler hjelpe til med å å binde magen raskere. Les videre for å lære om fem hurtigvirkende metoder, sammen med hva som vanligvis forårsaker diaré og hvordan du kan forebygge.

Anti-diaré medisiner

Noen mennesker ser diaré som ikke annet enn en mild plage og lar den gå sin gang, spesielt siden noen anfall varer under 24 timer. Du kan være i nærheten av hjemme eller på badet, og drikke væsker og elektrolytter for å forhindre dehydrering.

Men hva hvis du ikke kan være hjemme?

I dette tilfellet kan det å ta en medisin mot diaré redusere eller eliminere løs avføring etter den første dosen. Se etter Imodium eller Pepto-Bismol, som har ingrediensene henholdsvis loperamid og vismut-subsalicylat. Den aktive ingrediensen i Imodium fungerer raskt fordi den bremser væskebevegelsen gjennom tarmen. Dette kan raskt gjenopprette normal tarmfunksjon. Pepto-Bismol hjelper derimot med å drepe diaréfremkallende bakterier i tarmen.

Risvann

Risvann er et annet raskt, effektivt middel mot diaré. Kok opp en kopp ris og 2 kopper vann i omtrent 10 minutter, eller til vannet blir skyet. Sil av risen og bevare vannet for konsum. Risvann gir ikke bare kroppen din væske for å forhindre dehydrering, det kan også redusere varigheten av diaré. Risvann har en bindende effekt i fordøyelseskanalen, noe som resulterer i fastere avføring.

Probiotika

Å ta et probiotisk tilskudd eller spise probiotisk mat kan også stoppe diaré. Noen ganger skyldes diaré en ubalanse av bakterier i tarmen. Probiotika hjelper til med å gjenopprette balansen ved å gi et høyere nivå av gode bakterier. Dette kan fremme normal tarmfunksjon og forkorte varigheten av diaré.

Antibiotika

Diaré fra bakterier eller en parasitt kan trenge antibiotika. I dette tilfellet kan diaré oppstå etter å ha kommet i kontakt med forurenset mat eller vann, ofte mens du er ute og reiser. Husk at antibiotika er ineffektive når virusinfeksjoner forårsaker diaré. Denne typen diaré må gå sin gang.

BRAT-diett

Et kosthold kjent som BRAT kan også raskt lindre diaré. BRAT står for bananer, ris, eplemos og toast. Denne dietten er effektiv på grunn av det faktum at de er stivelsesholdige, lite fiberrike matvarer. Disse matvarene har en bindende effekt i fordøyelseskanalen for å gjøre avføring mer fast. Og siden de er milde, er det mindre sannsynlig at de irriterer magen eller forverrer diarén. Sammen med disse matvarene kan du også spise salt kjeks, klar buljong og poteter.

Relaterte artikler:

Hvorfor får man diaré

Diaré etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!