Hva alle sier om løping

Mens de aller fleste er enige om at løping er effektiv trening, kommer ikke løping alltid øverst på lista med tanke på hvor gøy og motiverende det er. Les mer om hva alle sier løping!

Løping er kjedelig

Kommentarer om at løping er kjedelig går igjen hos de som er mer skeptisk til løping som treningsform. Denne oppfatningen henger ofte sammen med feiltrening. Mange som prøver seg på løping, men ikke helt kommer i gang, opplever løping som monotont og kjedelig. En viktig årsak til det er for lite variert trening. Ofte finner man seg en favorittløypa, og løper denne med samme intensitet dag ut og dag inn, uke etter uke. Det blir kjedelig! Variere med hva du trener av løping, hvor du trener løping og med hvilken intensitet, og du vil garantert endre mening.

Løping er for hardt

Løping kan være så hardt du bare vil! Løping er en utfordrende treningsform, men det er ikke nødvendig å gjøre den enda mer utfordrende ved å trene alt for hardt. Mange nybegynnere har en oppfatning om hva løping er. Hvor mye det skal trenes og med hvilken intensitet. Ofte er det ikke samsvar mellom hva løpere har lyst til å trene og hva de faktisk er i stand. Konsekvensen blir ofte at det blir trent for hardt og for mye, noe som kan resultere i at motivasjonen faller som en stein, og i verste fall overbelastning og skader. Ta alltid utgangspunkt i eget formnivå når du starter å trene løping, og ha en gradvis progresjon som er i takt med hva kroppen din til enhver tid tåler. Så mye som 80 prosent av den totale treningsmengden bør bli gjennomført med lav intensitet.

Jeg for gammel til å løpe

Fremgang med løping kan du ha uansett hvilken alder du er i, forutsatt at du trener på riktig måte. Det vil riktignok ta lenger tid for å oppleve fremgang etter hvert som du løper, men du vil ha fremgang like fullt. Så lenge beina bærer deg kan du løpe! Når du blir eldre er spørsmålet som oftest ikke hvordan man kan løpe raskere, men å holde seg i god form. Konkurrere mot deg selv, og sett deg realistiske mål.

Løping er for spesielt interesserte

Løping er for alle! Løping passer alle, bare man tilpasser hvordan man trener. Unntaket er selvfølgelig hvis du av medisinske årsaker ikke kan trene løping, men løping kan i mange tilfeller være den beste medisinen! Løping skal være motiverende og lystbetont, og det gjør du best ved å trene med utgangspunkt i eget formnivå og ikke trene for hardt, og husk at hver alder har sine løpere.

Relaterte artikler:

Fremgang når du trener løping

De 8 beste løpetipsene du kan få

Om forfatteren

Legg inn kommentar