Hurtigkur mot forkjølelse

Uten en kur mot forkjølelse i sikte, kan medisiner i beste fall gi symptomlindring. Lær mer om hurtigkurer mot forkjølelse.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Nr. 1: Blåse nesen ofte – og den rette veien

Det er viktig å pusse nesen regelmessig når du har forkjølelse i stedet for å snuse slim tilbake. Men når du blåser hardt, kan press føre til en øreverk. Den beste måten å blåse nesen på: Trykk en finger over den ene neseboret mens du blåser forsiktig for å fjerne puss fra den andre. Vask hendene etter å ha pusset nesen.

Nr. 2: Sørg for hvile

Når du først blir forkjølt eller har fått influensa, hjelper kroppen din med å rette energien mot immunforsvaret. Denne kampen tar på kroppen. Så gi det litt hjelp ved å ta det rolig og hvile.

Nr. 3: Gurgle saltvann

Gurgling kan fukte en sår hals og gi midlertidig lettelse. Prøv en teskje salt oppløst i varmt vann, fire ganger daglig. Eller en spiseskje sitronsaft i en kopp varmt vann, og bland i en teskje honning. La blandingen avkjøle til romtemperatur før du gurgler. Honning skal aldri gis til barn under 1 år.

Nr. 4: Drikk varme væsker

Varme væsker hjelper med å lindre tetthet i nese, forhindrer dehydrering og lindrer de ubehagelige betente membranene i nesen og halsen.

Nr. 5: Ta en varm dusj

En dampende dusj fukter nesegangene og er avslappende.

Nr. 6: Bruk varm eller kald kompresjon over bihulene

Ta en fuktig vaskeklut og varm den i 20 sekunder av gangen i en mikrobølgeovn (test temperaturen først for å forsikre deg om at den ikke er for varm). Eller ta en liten pose med frosne erter til bruk som en kald komprimering.

Nr. 7: Sov med en ekstra pute under hodet

Dette vil hjelpe med drenering av nesegangene. Hvis vinkelen er for ubehagelig, kan du prøve å plassere putene under madrassen for å skape en mer gradvis helning.

Nr. 8: Ikke fly med mindre det er nødvendig

Det er ikke noe poeng å legge stress på de allerede belastede øvre luftveiene, og endringen i lufttrykk når du flyr kan gjøre det verre. Flyging med forkjølelse eller influensa kan skade trommehinnene som et resultat av trykkendringer under start og landing. Hvis du må fly, kan du spørre legen din om å bruke adekongestant og ha med deg en nesespray for å bruke den rett før start og landing. Tyggegummi og svelging ofte kan også bidra til å lindre presset.

Husk at alvorlige forhold kan maskere seg som forkjølelse, og en mild infeksjon kan utvikle seg til noe mer alvorlig. Hvis du har alvorlige symptomer eller føler deg sykere hver dag som går, eller må reise, må du oppsøke lege.

Relaterte artikler:

Forkjølelse forløp

Forkjølelse varighet

Om forfatteren

Legg inn kommentar