Hurtighetstrening om vinteren

Hurtighetstrening om vinteren. Lær mer om hvordan du kan trene opp hurtighet gjennom løping om vinteren. 

Trene opp hurtighet om vinteren

Tempo er viktig når du trener løping, uavhengig av om du er nybegynner som trener løping for å holde deg i form eller om du er en mer erfaren løper som trener for en bestemt distanse. Vinteren er lang, og dersom du greier å opprettholde hurtighetstreningen gjennom hele vinteren, kan det gi deg et fortrinn med tanke på hvor rask du er når våren kommer.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene opp hurtighet om vinteren. 

Hvordan trene opp hurtighet om vinteren

Det er viktig med variasjon i hvordan du trener opp hurtighet om vinteren. Du kan variere med å trene intervall, tempotrening og fartslek om vinteren. Trening med moderat til hard intensitet bør ikke utgjøre mer enn maksimalt en femtedel av den totale treningsmengden du gjennomfører om vinteren. Variere mellom å trene kortintervall og langintervall, der kortintervallene blir løpt med høyere intensitet enn de lange. Du kan også variere lengden på tempotreningen du gjennomfører om vinteren. Det er heller ikke nødvendig å trene med for hard intensitet om vinteren, siden det for de aller fleste er utenom sesong. Intensiteten på hurtighetstreningen kan være moderat til hard, der hovedvekten av treningen kan bli gjennomført med moderat intensitet. intensiteten bør ikke utgjøre mer enn maksimalt en femtedel av den totale treningsmengden du gjennomfører om vinteren. Det er heller ikke nødvendig å trene med for hard intensitet om vinteren, siden det for de aller fleste er utenom sesong. Intensiteten på hurtighetstreningen kan være moderat til hard, der hovedvekten av treningen kan bli gjennomført med moderat intensitet. 

Hurtighetstrening om vinteren

Trener du opp hurtighet gjennom hele vinteren, kan det gi deg et forsprang, og du slipper å bruke mye tid på å bygge hurtigheten opp igjen når våren kommer. Intensiteten trenger heller ikke være altfor høy når du trener opp hurtighet om vinteren. Hovedfokuset om vinteren kan ligge på å trene løping med lav intensitet og bygge opp et solid treningsvolum.

Relaterte artikler:

Hurtighetstrening for nybegynnere

Trening om vinteren

Om forfatteren

Legg inn kommentar