Hurtighet når du spiller fotball

Hurtighet er viktig i de fleste idretter, men det er litt mer i fotball siden du løper rundt på banen det meste av spillet. Lær mer om hurtighet i fotball.

Når vi snakker om fart i fotball, snakker vi om mer enn bare å løpe fort. Selv om det er viktig, er det muligheten til å løpe i full fart i alle faser av spillet som virkelig betyr noe.

Hurtighet med ball

Fremover må de fleste midtbanespillere og bakspillere ha fart med ballen i føttene for å få mest mulig ut av det som er oppgaven deres. De skal kunne løpe i full fart når de dribler. Det er en tøff ferdighet å mestre (siden du også må mestre dribleferdighetene dine), men det er viktig siden det forhindrer at forsvaret blir komfortabel.

Ta en titt på noen av de beste lagene i verden. De er kanskje ikke de raskeste lagene, men det er de som får mest mulig ut av hurighet. I stedet for å bare stå rundt med ballen, beveger spillerne seg raskt med den for å holde seg i rytme og riste av seg forsvaret. Dette er også lagene som er gode på kontringer fordi de har spillere som er villige til å løpe med og uten ball.

Hurtighet uten ball

På krenkelsen må du lære deg å ha god off-ballbevegelse for å kunne skille deg fra de defensive spillerne rundt deg. For eksempel vil en kantspiller trenge å komme forbi både backen på hans / hennes side og midtstopperne. Uten fart kan forsvarerne bare slappe av og ikke bekymre seg for at spillere noen gang kommer forbi dem.

På forsvaret må spillerne ha fart for å forhindre at de offensive spillerne løper forbi dem. Den enkleste måten for lag å score, er å skli gjennom baller til wingers og spissere som prøver å komme forbi bakstreken, så forsvarere må ha hastigheten til å ta igjen dem raskt.

Hurtighet og utholdenhet

Hurtighet hjelper lite hvis du ikke har utholdenhet til å holde en hel kamp. Hvis du får ballen på midtbanen og kan bryte deg ut av forsvaret med et raskt løp, vil det ikke ha noe å si om du går tom 15 meter senere. Du må jobbe med hurtigheten din til du kan holde maksimal hastighet fra start til slutt.

Igjen, du trenger ikke å løpe veldig raskt for å ha god hurtighet. Det er langt viktigere at du kan gå all-out hver eneste gang du må sprinte. Uansett hvilken stilling du har, vil du ha en ferdighet som er ekstremt viktig i fotball, og en som du kan være stolt av.

Hvordan forbedre hurtigheten

Hvordan kan jeg forbedre hurtigheten? Det er sant at noen mennesker er begavet med mer naturlig hurtighet, men det er absolutt måter spillere bli raskere gjennom trening. Den enkleste måten å bli raskere på fotballbanen er ved å jobbe med å øke styrken. Økt fart er bare en av fordelene med styrketrening, så det er noe alle fotballspillere bør ta på alvor. Selv om du ikke ser fremgang med en gang, vil du føle deg sterkere når du løper, og du vil definitivt føle effekten på hurtigheten din over tid.

Relaterte artikler:

Eksplosiv styrke fotball

Teknikk fotball

Om forfatteren