20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Høyt stoffskifte gravid

Graviditet kommer sammen med massive endringer i kroppen, og et høyere stoffskifte kan være en av flere endringer kroppen gjennomgår.

Øker stoffskiftet under graviditeten?

Graviditet kommer sammen med massive endringer i kroppen. Uansett om de er fysiske eller biologiske, kan disse endringene sette kroppen i en helt annen modus. Dette kan vanligvis øke stoffskiftet til kvinnen, siden den begynner å produsere mer energi og ressurser det voksende fosteret trenger. Når babyen vokser, øker kravene, og stoffskiftet kan endre seg.

Basal metabolsk rate (BMR)

Metabolsk hastighet under graviditet er en av de primære beregningene som bestemmer økningen i metabolismen til en gravid kvinne. Den basale metabolske hastigheten ville vanligvis være marginalt lavere enn under graviditet, så vel som i forskjellige stadier av graviditeten. Den type kosthold og ernæring krever kroppen trenger før graviditet styrer basalmetabolismen, og bestemmer energibehovet. Imidlertid vil fosteret og størrelsen på det, bestemme hvor mye mer stoffskiftet vil øke. Mødre som har et stort foster eller tvillinger, trenger mer energi, noe som fører til en høy BMR og raskere forbruk av energi og ernæring.

Hvordan påvirker graviditet metabolisme?

Uansett om du er undervektig, overvektig eller har en sunn vekt før graviditet, vil din totale kroppsvekt øke gjennom hele svangerskapsforløpet. Noe av det ville være vektøkningen din, mens resten vil være vektøkningen fra fosteret. En nøkkelfaktor å ta hensyn til mens du sporer vektøkningen er BMI, eller kroppsmasseindeks.

  • Kvinner med høyere BMI, over 25, bør gå opp i vekt med 5 til 11 kg.
  • Kvinner med en median BMI, som varierer fra 18,5 til 25, forventes å gå opp rundt 11 til 15,8 kg i vekt.
  • Kvinner med BMI i den nedre enden av skalaen, under 18,5, trenger mye vekt, et sted mellom 12,7 til 18 kg.

Din vektøkning avhenger sterkt av kostholdet og stoffskiftet ditt. Derfor kan det hende du må gjøre endringer i kostholdet hvis vektøkningen din er lavere, noe som indikerer et høyt stoffskifte.

Hvordan møte dine kaloribehov

Høyere kaloribehov bør alltid oppfylles med et kosthold som er sunt og balansert. Derfor anbefales det å konsumere en diett rik på magre meieriprodukter, magert kjøtt, grønnsaker, frukt og fullkorn. Det er å anbefale at du snakker med legen din og kostholdseksperten for å hjelpe deg med å planlegge kostholdet.

Relaterte artikler:

Sliten deprimert og gravid

Vond i korsryggen gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!